Şanlıurfa’da arazi kavgasında 2 kişi ölmüştü! Davadan karar çıktı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Şanlıurfa’da arazi kavgasında 2 kişi ölmüştü! Davadan karar çıktı

Bu haber 14 Ocak 2021 - 19:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa'da 2 kişinin öldüğü arazi anlaşmazlığı davasında karar çıktı.

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesi kırsal Kanatlı Mahallesi'nde 13 Ocak 2019'da 2 aile arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan tartışma, kısa sürede büyüyerek silah, taş ve sopaların kullanıldığı kavgaya dönüşmüştü.
Kavgada V.B, K.B, E.B, C.B, N.B ve A.B. ile Mehmet ve Muzaffer Kubat ile aynı aileye mensup 4 kişi yaralamış, çeşitli hastanelere kaldırılan yaralılardan Mehmet ve Muzaffer Kubat, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.
Güvenlik gerekçesiyle Kayseri'de görülen duruşmasında, 24 sanıktan 20'sine çeşitli suçlardan ceza verildi.
Mahkeme heyeti, sanıklar A.B. ve N.B'ye, "kasten öldürme" suçundan ayrı ayrı müebbet, sanık C.B'ye ise aynı suçtan 25 yıl hapis cezası verdi.
Heyet, ayrıca, "basit yaralama", "hakaret", "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma", "sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması, taşınması, bulundurulması" ve "suç delillerini yok etme, gizleme" suçlarından da yargılanan sanıklardan A.B, N.B. ve C.B'yi toplam 138 yıl hapis cezasına çarptırdı.
Tutuksuz 21 sanıktan 17'sine de çeşitli cezalar veren mahkeme heyeti, 4 sanığın ise delil yetersizliğinden beraatine hükmetti.