Özaslan: “Yerel basının karşılaştığı sorunlara çözüm bulunmalı” | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Özaslan: “Yerel basının karşılaştığı sorunlara çözüm bulunmalı”

Bu haber 10 Ocak 2021 - 11:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

​10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'ne ilişkin yazılı açıklamada bulunan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, dijital haberleşme çağında yerel basının karşılaştığı sorunlara çözüm bulunması gerektiğini söyledi.
​ 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'ne ilişkin yazılı açıklamada bulunan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, dijital haberleşme çağında yerel basının karşılaştığı sorunlara çözüm bulunması gerektiğini söyledi.
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolasıyla yayımladığı yazılı açıklamada, yerel basının yaşadığı ekonomik sorunlara dikkati çekti.
Toplumun en dinamik asli unsurlarından birinin de basın kuruluşları olduğunu söyleyen Özaslan, “Gazetecilik kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi esası üzerinedir. Toplumda yaşanan her gelişmeyi sorumlu gazetecilik anlayışıyla hareket ederek toplumun maddi ve manevi kalkınmasına katkı sunan basın kuruluşları, sahadaki emekçilerle birlikte mesleği icra ederken göstermiş oldukları fedakârlık ve özveri ile takdir edilecek bir performans sergilemektedirler. Basın mensupları yüklemiş oldukları sorumluluğun gereğini icra ederken toplumun değerleri ile uyumlu, bireylerin hak ve hürriyetlerine saygılı olarak hareket ederler.” dedi.
“Yerel basın kuruluşlarımız yaşamış oldukları maddi sorunlarla baş başa bırakılmamalıdır”
Yerel basının çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Özaslan, açıklamasında şunlara değindi:
Hayatın her anında ve her koşulda memleketimizin gözü, kulağı ve sesi olma adına ayakta kalmaya çalışan basın kuruluşlarının bilhassa yerelde hak ettikleri ilgiyi ve desteği görmediklerinin farkındayız.Memleketimizin sosyal ve ekonomik gelişiminde etkin bir rol üstlenen yerel basın kuruluşlarımız yaşamış oldukları maddi sorunlarla baş başa bırakılmamalıdır. Yaygın basının tanınmış gazetelerinin kâğıt baskısından vazgeçerek dijitale yöneldiği günümüzde dar gelirli yerel basının resmi ilanlar nedeniyle matbaalara mahkûm kalması irdelenmesi gereken bir sorundur.
Dijital haberleşme çağında yerel basının karşılaştığı sorunlara çözüm bulunmalıdır. Her geçen gün artan maliyetler ile karşı karşıya kalan yerel basının dinamik ve faydalı yapısının korunması için yerel yönetimlerin desteği bir elzem haline gelmiştir.
Dayanışmanın öneminin yoğun bir şekilde belirginleştiği şu günlerde yetkililerden ve yerel yönetimlerden, basın kuruluşlarının çalışma koşullarının iyileştirilebileceği bir dayanışma iradesi beklenmektedir.
Kamuoyunun haber alma ihtiyacını karşılayan ve nitelikli çalışmalara imza atan basın mensuplarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Gazetecilerin her türlü ekonomik ve sosyal haklarının koruma altına alınması, çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve toplumsal itibarlarının korunması temel öncelik olmalıdır.
Salgın sürecinin beraberinde getirdiği olumsuzluklarla sorunları katmerleşen yerel basınımızı bu zor dönemde göstermiş oldukları mücadeleden dolayı ayrıca takdir ediyorum.
“Basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ederim”
Özaslan mesajına şöyle son verdi:
“Halkın doğru ve tarafsız haber alma ve bilgi edinme hakkını etkin olarak kullanmasına aracılık ederek mesleğin gerektirdiği ilkeli ve ahlak kuralları doğrultusunda görevlerini yerine getiren basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik eder, çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar dilerim.”