Ömer Dodanlı yazdı: Urfa Ak Parti’de yeni il başkanı nasıl olmalı? | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Ömer Dodanlı yazdı: Urfa Ak Parti’de yeni il başkanı nasıl olmalı?

Bu haber 25 Ocak 2021 - 15:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Ak Parti’de İl Başkanı Bahattin Yıldız'ın aday olmayacağını açıklamasının ardından yeni İl Başkanının kim olacağı merak konusu oldu.
AK Parti'de yeni dönemde Bahattin Yıldız'ın göreve devam etmeyeceğinin tebliğ edilmesinin ardından kimin başkan olacağı kulislerde fazlasıyla konuşulmaya başlandı.
Başkanın kim olacağından ziyade hangi özellikleri taşıması gerektiğini iktidar partisinin nimetlerini kendi yandaş çevrelerine mi yoksa Şanlıurfa'nın sorunlarını çözmesi için mi mesaisini harcayacağı üzerinde durulması gereken önemli bir konuyu dile getirmeyi kaleme alacağım.
 Yeni gelecek başkanın sadece AK Parti tabanını değil tüm kesimleri kucaklaması ve Urfa'nın başta DEDAŞ, 1700 yataklı hastane, uzman doktor açığı, ulaşım konularındaki önemli sorunları çözmek için gelmeli ve toplumun her kesimi tarafından bilinen ortak sorunları çözebilme özelliği olan bir isim olmalı. Bir diğer özellik ise toplumun nazarı tarafından kabul görmesi de diğer şart.
Öte yandan konuşması noktasında akıcı ve güven veren bir yapısı olması gerekir dedi. Bunun üzerine teknolojiyle barışık, partinin geçmişini unutmadan geleceğe götürebilecek özelliği olmalı.
Bir de bu özelliklere istinaden partisini sandığa götürmeli kendisi genel merkezin istemediği sürece bir yere aday olmayacak bir isim başkan olmalı.
Ak Parti'de mevcut İl Başkanı Bahattin Yıldız'ın aday olmayacağını açıklamasının ardından Şanlıurfa'yı en önemli şekilde temsil etmek için şimdiden onlarca kişi İl Başkanı olmak için yarışa girdi. Bunların birçoğu sadece genel seçimlerde olduğu gibi sadece tarafını belirtmek için aday olanlar var. Ancak gerçekten hizmet için aday olanların sayısı da azımsanacak kadar az değil.
İnanıyorum ki bu aday adaylarının birçoğunun asıl hedefleri Şanlıurfa'ya hizmet etmek değil, bunların asıl hedefi kendi çıkarlarını memleketin çıkarlarından önde tutmanın yanında ihale ve kamu menfaatlerini yandaşlarına peşkeş çekmektir.
Genel Merkez tarafından toplum nazarında kabul görmeyen aday olunca, devlet bürokrasisinde yandaşlarına ve şirketlerine sağlayacağı bu menfaat yöntemleri de karmaşıklaşır, hatta artık bu işi halletmekle görevli, bu incelikleri bilen kişi ve şirketler devreye girer. Bu işin kuralları vardır.
Özellikle Ak Parti Genel Merkez’in Şanlıurfa İl Başkanlığı için aday göstereceği adayın, mesaisini kimlerle harcayacağını, kimlerle görüşeceğini, kimlere çalışacağını iyi düşünmelerini öneriyorum
Ve tabii ki de en önemli öneri, il başkanı olacak kişinin kesinlikle liyakat sahibi olması gerekiyor. Sanırım bu en önemli kriterdir.
Yoksa Şanlıurfa iktidarın nimetlerinden fayda görmez ve hep örnek verdiğimiz komşumuz Antep'in gerisine mi gider bilemiyorum. Şimdiden uyarıyoruz. İktidar partisinin İl Başkanı Şanlıurfa ve Şanlıurfalılar için çok kıymetlidir. İnşallah bu listede kendilerine yer bulan arkadaşlar mesailerini kendi çıkarları doğrultusundan ziyade Şanlıurfa için mesailerini harcarlar ve bizde onları alkışlarız.
Bir başka yazıda buluşmak dileğiyle.