Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Mısır Piramitleri neyse Urfa belgesi bizim için oldukça değerli | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Mısır Piramitleri neyse Urfa belgesi bizim için oldukça değerli

Bu haber 26 Ocak 2021 - 12:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Ayrıca 2018 yılında listeye alınan Göbeklitepe'yle birlikte UNESCO dünya listesi varlık sayımızı 18'e çıkardık. Biz yeni Göbeklitepe'lere hazır olalım projeyi çok büyütüyoruz, birkaç ay sonra siz detaylı açıklamayı yapacağız. Araştırmalar tamamlasın bölgede birkaç kazı daha yapacağız, muhtemelen Urfa bölgesi. Mısır Piramitleri neyse Urfa belgesi bizim için oldukça değerli" dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Resim ve Heykel Müzesinde medya temsilcileriyle bir araya geldi.
Toplantıda önemli açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Şanlıurfa ve Göbeklitepe ile ilgili de konuştu.
“MISIR PİRAMİTLERİ NEYSE URFA BELGESİ BİZİM İÇİN OLDUKÇA DEĞERLİ”
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Şanlıurfa ve Göbeklitepe hakkında şu ifadeleri kullandı:
"UNESCO dünya miras listesi bir genel tanım. somut olmayan kültürel miras 18 taneyi bulmuştu, bu sene Aralık ayında 2 tane daha UNESCO tarafından tescil edildi. Bir tanesi mangala bir tanesi de minyatür sanatı. Sayısı 20ye çıktı. Ayrıca 2018 yılında listeye alınan Göbeklitepe'yle birlikte UNESCO dünya listesi varlık sayımızı 18'e çıkardık. Biz yeni Göbeklitepe'lere hazır olalım projeyi çok büyütüyoruz, birkaç ay sonra siz detaylı açıklamayı yapacağız. Araştırmalar tamamlasın bölgede birkaç kazı daha yapacağız, muhtemelen Urfa bölgesi. Mısır Piramitleri neyse Urfa belgesi bizim için oldukça değerli."