Kadınlara “karı” diyen Yalçınkaya’ya tepki! DEVA ve CHP’den cevap | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Kadınlara “karı” diyen Yalçınkaya’ya tepki! DEVA ve CHP’den cevap

Bu haber 20 Ocak 2021 - 12:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Katıldığı bir sosyal medya programında kadınlara hakaret eden Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’ya CHP ve DEVA Partisi Kadın Kolları’ndan cevap geldi. İki partinin kadın kolları Yalçınkaya’ya tepki gösterdi.
Katıldığı bir sosyal medya programında kadınlara hakaret eden Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’ya CHP ve DEVA Partisi Kadın Kolları’ndan cevap geldi. İki partinin kadın kolları Yalçınkaya’ya tepki gösterdi.
ELEŞTİRİ YAPAYIM DERKEN KADINLARA “KARI” DEDİ
Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, katıldığı bir sosyal medya programında kendisine yöneltilen eleştirilere, “Karılar gibi dedikodu olmaz” sözlerini sarf etti.
Urfa’da Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, katıldığı bir sosyal medya programında kadınlara yönelik hakarette bulundu.
SUNUCU KADIN, KADINLARA HAKARET EDİLİRKEN TEPKİ VERMEDİ
Kendisine yönelik son dönemler görevden alınacağı yönündeki iddialara ilişkin konuşan Yalçınkaya, “Bize destek olun. Bizim heykelimiz dikilmeli. Karılar gibi dedikodu olmaz” diyerek kadınlara hakaret etti.
Öte yandan Şanlıurfalı vatandaşlar kendisi de kadın olan program sunucusunun cümlelere sessiz kalmasına tepki gösterdi.
“BU İFADE BİÇİMİ, KİRLİ BİLİNÇALTININ AYYUKA ÇIKMASIDIR”
Şanlıurfa Kadın Kolları Başkanı Emine Gizem Çetiner, Akçakale Belediye Başkanı’nı esefle kınadıklarını ifade etti. Çetiner, “Bize destek olun. Bizim heykelimiz dikilmeli. Karılar gibi dedikodu olmaz. Bu sözler AKP’nin Akçakale belediye başkanına ait. Düşünün, bir belediye başkanı görevden alınması sorunu üzerine kadınlara hakaret ederek kendini ifade etmeye çalışıyor. Bu ifade biçimi, kirli bilinçaltının ayyuka çıkmasıdır. Kadın demeyi dahi öğrenememiş ve cinsiyetçi yaklaşımıyla, kadın cinayetlerinin bu kadar yoğun olduğu bir dönemde kadınlara hakaret eden kadınların da oyu ile seçilmiş bu insanı esefle kınıyoruz. Bu zihniyet her ne kadar kadınları, kuluçka makinesi, eli hamurunda, eve tıkılması gereken edilgen bir varlık olarak görse de biz kadınlar en büyük cevabı hayatın her alanında etkin bir şekilde var olarak vereceğiz” dedi.
“İLGİLİ KİŞİDEN TÜM KADINLAR OLARAK ÖZÜR BEKLİYORUZ”
DEVA Partisi Kadın Çalışmaları Politikaları Başkanı Tülay Aslan Uğurlu, Yalçınkaya’dan kadınlar adına özür dilediklerini ifade ederek, “Siyasi kimliği olan kişiler, topluma toplumun iyi yönde şekillenmesi konusunda örnek olması gereken kişilerdir.  Özellikle yerel siyasetçiler yetki alanlarında bayındırlık hizmetleri vererek bölgenin refah seviyesinin yükseltilmesinin yanı sıra, o bölgedeki sosyal sorunlarda halkın bilinç seviyesinin artırılması konusunda da önderlik etmelidir.  Bu noktada kadının maalesef toplumumuzda, güçsüzlük, düşüncesizlik ve salt doğurganlık temelinde konumlandırılmış olması kültürel bir sorundur.  Bu noktalardaki sorunlu yaklaşımın terkedilip daha eşitlikçi ve adil bir yaklaşımın benimsenmesi konusunda politikacılar özellikle davranışlarıyla önderlik etmelidir.  Politikacılarımızdan beklenti bu yönde iken, bir yerel siyasetçinin bu sorunlu yaklaşımı benimseyen ayrımcı ve tahkir edici bir dil kullanması büyük talihsizliktir. Kadınlar arasında ki ben eşitsizlik ve ayrımcılığın sonlandırılması dilden başlaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu talihsizlik neticesinden dolayı ilgili kişiden tüm kadınlar olarak özür bekliyoruz” diye konuştu.
İşte Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın o hakaret dolu cümleleri: