Harran Üniversitesi’ndeki yangında ihmal var mı? Müdür Eren suskunluğunu koruyor | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Harran Üniversitesi’ndeki yangında ihmal var mı? Müdür Eren suskunluğunu koruyor

Bu haber 11 Ocak 2021 - 21:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa'da Harran Üniversitesi Osmanbey Kampusu içerisinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) ait lojistik deposunda yangın çıkmıştı. Yaşanan olaydan sonra KYK yurtlarının bağlı olduğu Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren’in suskunluğu ise kafalarda soru işareti bıraktı.
Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde,  Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü'nde KYK'ya bağlı lojistik deposunda çıkmıştı.
ÇEVRE İLLERDEN İTFAİYE GELMİŞTİ
İhbar üzerine olay yerine gelen 20 itfaiye aracı, 5 TOMA ile Tarım ve Orman Bakanlığına ait arazözler alevlere müdahale etti. Yangın nedeniyle Gaziantep ve Mardin'den de takviye ekipler istenmişti.
30-40 MİLYONLUK MALZEMİ Mİ VARDI?
Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü'nde KYK'ya bağlı lojistik deposunda çıkan yangın güçlükle kontrol altına alınabilmişti. Yangın kontrol altına alındı alınmasına ancak depoda 30-40 milyon civarında malzemenin olduğu da iddia edildi.
 
MALZEMELER NEDEN DEPODA BEKLETİLDİ?
30-40 milyon malzemenin heba olduğu iddia edilen yangından sonra gözler Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne çevrildi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün malzemeleri dağıtmak yerine neden depoda tuttuğu ise bilinmezliğini koruyor.
 ANKARA’DAN 2 MÜFETTİŞ GELDİ
Depo yangını sonrasında flaş bir gelişme yaşandı. Büyük hasarın meydana geldiği yangın sonrasında Ankara'dan olayla ilgili 2 üst düzey müfettişin görevlendirildiği ve müfettişlerin olayda ihmal bulgusu üzerine soruşturma yürüttüğü öğrenildi.
 
MÜDÜR EREN SESSİZLİĞİNİ KORUYOR!
Yaşanan olaydan sonra KYK yurtlarının bağlı olduğu Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren’in suskunluğu ise kafalarda soru işareti bıraktı. Müdür Eren’in faciaya ramak kalan olaydan sonra kamuoyunu aydınlatma adına bir açıklama yapmaması ise tepkilere neden oldu.
MÜDÜR EREN SORUŞTURMA BAŞLATTI MI?
Müdür Eren’in faciaya ramak kalan olaydan sonra, olayda ihmal olup olmadığına dair sorumlular hakkında soruşturma başlatıp başlatmadığı, gerekli aksiyonları alıp almadığı ise henüz bilinmiyor.