Göbeklitepe Çadır Saray Konukevi basına tanıtıldı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Göbeklitepe Çadır Saray Konukevi basına tanıtıldı

Bu haber 12 Ocak 2021 - 12:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa Türkmenler Birliği Başkanı Hasan Çay tarafından hayata geçirilen ve turizme katkı sunmak amacıyla faaliyete geçirilen Göbeklitepe Çadırsaray Konukevi yerel ve ulusal basına tanıtıldı.
Şanlıurfa Türkmenler Birliği Başkanı Hasan Çay, Göbeklitepe’ye 5 kilometre uzaklıkta, içerisinde at çiftliğinin olduğu, otel odalarının kıl çadırdan inşa edildiği ‘’Göbeklitepe Çadır Saray Konukevi’’ni düzenlenen basın toplantısı ile basın mensuplarına tanıttı.
Düzenlenen basın toplantısında basın mensupları Göbeklitepe Çadırsaray Konukevi’ni gezme fırsatı da buldu.
KENTİN YÖRESEL MUTFAK LEZZETLERİNE DE RESTORAN KISMINDA YER VERİLİYOR
Tarihin sıfır noktası Göbeklitepe’ye en yakın (5 kilometre) otel açıldı. Şanlıurfalı girişimci Hasan Çay tarafından kente kazandırılan 15 odalı otelde, kentin yöresel mutfak lezzetlerine de restoran kısmında yer veriliyor.
“KENTİMİZE ÖNEMLİ BİR TURİZM YATIRIMI GERÇEKLEŞTİRDİK''
Doğa ile iç içe olan otelde at ve deve çiftliği de mevcut. Sıra gecesi, nişan ve kına günlerini kırda yapılabilecek bir ortamda sunan Göbeklitepe Çadır Saray Konukevi işletmecisi girişimci Hasan Çay ‘’Kentimize önemli bir turizm yatırımı gerçekleştirdik'' dedi.
“AMACIMIZ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE ŞANLIURFA KÜLTÜRÜNÜ TANITMAK”
Göbeklitepe Çadır Saray’ın 15 odaya sahip olduğunu ve 45 kişinin konaklayabileceğini bildiren Hasan Çay ‘’Otel odalarımız daha sağlıklı ve rahat bir uyku açısından kıl çadırdan inşa edildi. Odalarımızda her türlü konfor imkanı mevcut. Nişan, kına ve sıra geceleri için açık alanımız mevcut. Göbeklitepe Çadır Saray’da Şanlıurfa’nın yöresel damak lezzetlerine de yer veriyoruz. Kebap çeşitlerimiz, pide çeşitlerimiz günün her saatinde mevcut. Açık havada, şehir trafiğinden uzak bir ortamda kahvaltı keyfini de sunuyoruz. Gelin ve damat çekimlerinin yapılabileceği bir alanımızda var. Amacımız yerli ve yabancı turistlere Şanlıurfa kültürünü tanıtmak” dedi.