Eyüpkent Muhtarı Balcı’dan silah çekme olayı açıklaması: Ben silah çekmedim! | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Eyüpkent Muhtarı Balcı’dan silah çekme olayı açıklaması: Ben silah çekmedim!

Bu haber 16 Ocak 2021 - 13:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Eyüpkent Mahalle Muhtarı Fuat Balcı, “Onların videolarında da silah çekilip çekilmediği görülüyor, ben silah çekmedim” dedi.
Yaklaşık 2 hafta önce Eyyübiye ilçesinde Eyüpeknt Mahallesi’nde iddiaya göre Eyüpkent Mahalle Muhtarı Fuat Balcı’ya ait kolonlar kendisine bildirim ve tabligat yapılmadan Eyyübiye Belediyesi personelleri tarafından yıkıldı.                          
SİLAH ÇEKME OLAYINI YALANLADI
Yaşanan olaydan sonra Eyüpkent Mahalle Muhtarı Fuat Balcı’nın belediye personellerine silah çektiği yönünde iddialar sosyal medyada dolaşmaya başladı. Ruha Haber Ajansı’na özel açıklamalarda bulunan Eyüpkent Mahalle Muhtarı Fuat Balcı, iddiaları yalanlayarak kimseye silah çekmediğini ve Eyyübiye Belediyesi’nin bildirim yapmadan kendisine ait yapıyı yıktığını ifade etti.
“KOLONLARIMI HİÇ HABER ETMEDEN, DANIŞMADAN, SORMADAN, TUTANAK TUTMADAN YERLE BİR ETMİŞLER”
Eyüpkent Mahalle Muhtarı Fuat Balcı, Eyyübiye Belediyesi’nin kendisine bildirim yapmadan yapıyı yıktığını ifade ederek, “Benden izin almadan benim inşaatımda yıkmışlardı. Belediye personeli üç ekip birleşmiş, yukarıdaki kolonlarımı, daha yeni dökülmüş kolonlarımı hiç haber etmeden, danışmadan, sormadan, tutanak tutmadan yerle bir etmişler. Yasal değil onların yaptıkları. Teras katı yapmak için diyelim ki, kolon yapıyorsunuz, halen inşaat devam ediyor. Geldin diyelim ki bir iki tane kolon fazla mı olmuş, gelirsin beni çağırırsın, bana gelirsin dersin ki, kardeşim sen bunu imara aykırı yapmışsın, biz buna izin vermiyoruz. Ama ne yapılır? Resmi çekilip tutanağı tutulur, imzalatılır, götürülür” dedi.
 “ONLARIN VİDEOLARINDA DA SİLAH ÇEKİLİP ÇEKİLMEDİĞİ GÖRÜLÜYOR, BEN SİLAH ÇEKMEDİM”
Muhtar Fuat Balcı, sosyal medyada yayınlanan silah çekme olayını yalanlayarak, “Sosyal medya kullanmıyorum, paylaşımlarla ilgili de bilgim yok. Kim onu yazmışsa ben siber suçlara ve savcılığa vereceğim. Bir haber yapmak için elinde görüntü ve ses kaydı olması lazım. Resmi koymuşlar da elimde silah var mı? Benim paylaşımdan haberim yok, kimseyle de röportaj yapmamışım. Ben şimdi orada gittim, zaten oğlumla beraber gittim. 3 ekip 15 kişi vardı orada, 2 araba gitti, 1 tane araba kaldı. Araba durmak istemedi, ben arabanın önüne geçtim. Durdurdum, beni çağırmadan niye yıktınız bu kolonları dedim. Milli servete zarar verdiniz, bana en az 30-40 bin lira zarar verdiniz burada dedim. Burada tutanak tutmadan, bilgi vermeden bu hakkı siz kendinizde nasıl buluyorsunuz dedim. Siz çete misiniz yani? Benimle tartıştı, tartışınca biz de tartıştık onunla. Arkadaşta arabadan inemedi, bende arabadan indirmedim. Dolayısıyla diğer ekibi çağırdılar, 15- 20 kişi oldular. Onların videolarında da silah çekilip çekilmediği görülüyor, ben silah çekmedim” diye konuştu.
İşte Muhtar Balcı'nın hakkında sosyal medyada yapılan ve muhtarın yalanladığı o paylaşım: