CHP’li Vekiller Erman Toroğlu’nun Peşini Bırakmıyor ! | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

CHP’li Vekiller Erman Toroğlu’nun Peşini Bırakmıyor !

Bu haber 15 Ocak 2021 - 14:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

CHP’li vekiller Mahmut Tanal ve Özcan Purçu, Romanlara hakaretten dolayı savcılığa şikayet ettikleri Erman Toroğlu için yeni bir adım daha attı. CHP’li vekiller, Toroğlu’nu, A Spor’u ve Turkuvaz Medya Grubu’nu idari para cezası yaptırımı talebiyle TİHEK’e şikayet etti. Tanal ayrıca A Spor’u RTÜK’e şikayet etti.

CHP’Lİ VEKİLLER ERMAN TOROĞLU’NUN PEŞİNİ BIRAKMIYOR! ERMAN TOROĞLU OLAYINDA YENİ GELİŞME
CHP’li vekiller Mahmut Tanal ve Özcan Purçu, Romanlara hakaretten dolayı savcılığa şikayet ettikleri Erman Toroğlu için yeni bir adım daha attı. CHP’li vekiller, Toroğlu’nu, A Spor’u ve Turkuvaz Medya Grubu’nu idari para cezası yaptırımı talebiyle TİHEK’e şikayet etti. Tanal ayrıca A Spor’u RTÜK’e şikayet etti.
Futbol yorumculuğu yaptığı A Spor’da Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica'yı eleştirirken “Affedersin çingenelik bu” sözlerini sarf ederek, tepkilerin odağına yerleşen eski futbolcu ve hakem Erman Toroğlu hakkında Roman vatandaşlarla birlikte suç duyurusunda bulunan CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal ile CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’dan yeni bir adım daha geldi.
CHP’li vekiller Tanal ve Purçu, Roman vatandaşlara hakaret eden “Devre Arası” programının daimi yorumcusu Toroğlu’nu, A Spor’u ve A Spor’un bağlı olduğu Turkuvaz Medya Grubu’nu Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’na (TİHEK) şikayet etti. Tanal ayrıca A Spor hakkında RTÜK’e de şikayette bulundu.
CHP’Lİ VEKİLLER TANAL VE PURÇU’NUN TİHEK’E VERDİĞİ ŞİKAYET DİLEKÇESİ
Tanal ve Purçu’nun imzasıyla TİHEK’e sunulan şikayet dilekçesinde, Erman Toroğlu’nun A Spor’da Sivasspor- Gaziantepspor maçının yorumunu yaparken kullandığı “Böyle bir çingenelik olur mu ya? Çingenelik bu” ifadelerle, Roman asıllı vatandaşları aşağıladığı, onurlarını, gururlarını ve şahsiyetlerini zedelediği belirtildi. Dilekçede, Toroğlu’nun canlı yayında Roman vatandaşlarımıza hakaret ve aşağılama kastıyla “Çingene” dediğinin altı çizildi. Ülke çapında yapılan bu yayının Roman vatandaşlarda oluşturduğu hissiyatın ise “telafisi güç ve imkânsız zararların doğması ihtimali bulunan” bir hadise niteliğinde olduğuna dikkat çekildi.
KAMU BARIŞINI BOZMAYA ELVERİŞLİ BİR DAVRANIŞ
“Ayrımcılık yasağı bakımından sorumluluk altında olan gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerin, yetki alanları içerisinde bulunan konular bakımından ayrımcılığın tespiti, ortadan kaldırılması ve eşitliğin sağlanması için gerekli tedbirleri almakla yükümlü olduğu” hükmünü içeren Türkiye İnsan Hakları Ve Eşitlik Kurumu Kanunu’nun 3. Maddesi’nin hatırlatıldığı dilekçede, “Erman Toroğlu tarafından Roman vatandaşlar hakkında yapılan yorum; hukukun üstünlüğü, adalet ve tarafsızlık esasına aykırı, Roman vatandaşlarımızı küçük düşüren, hedef gösteren, aşağılayan ifadeler içeren, tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerine aykırı ve toplumu belli yönde düşünmeye sevk eden; ırk, renk, dil, din, inanç, mezhep, felsefi ve siyasi görüş, etnik köken, servet, doğum, medeni hâl, sağlık durumu, engellilik ve yaş temellerine dayalı ayrımcılık yapan, nefret ve ayırımcılık duygularının oluşmasını sağlayan, bireyleri aşağılayan ve kamu barışını bozmaya elverişli bir davranıştır. Yapılan yorumlar bir kişi ile sınırlı kalmamış, Roman asıllı vatandaşlar aleyhine ayrımcılık yapılmıştır, toplum nezdinde aşağılanmışlardır” ifadelerine yer verildi.
İDARİ PARA CEZASI KESİLSİN TALEBİ
TİHEK tarafından kayıt altına alınan dilekçede, Erman Toroğlu’nun Roman vatandaşlarımız hakkında yaptığı yorumlar ile insan haklarına zarar verdiği, sadece Anayasal emredici hükümler ihlal edilmekle kalınmayarak, uluslararası sözleşmelerin de ihlal edildiği vurgulandı.
CHP’li Mahmut Tanal ve Özcan Purçu’nun sunduğu şikayet dilekçesinde, Turkuvaz Atv Televizyon Prodüksiyon A.Ş.’ye ait A Spor’da “Devre Arası” isimli programda daimi katılımcı olarak futbol yorumculuğu yapan eski futbolcu ve hakem Erman Toroğlu’nun hem anayasa hem de uluslararası sözleşmelere aykırı davrandığının tespit edilmesi ve Kurul tarafından takdir edilecek başka sebeplerle idari para cezası yaptırımına başvurulması talep edildi.