Ceylanpınar Belediyesi’nden skandal! Kısırlaştırılmış hayvanları ölüme terk ettiler | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Ceylanpınar Belediyesi’nden skandal! Kısırlaştırılmış hayvanları ölüme terk ettiler

Bu haber 01 Ocak 2021 - 10:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Ceylanpınar Belediyesi, kısırlaştırılmış sokak hayvanlarını barınaktan alıp ilçeye bırakmak yerine tırların ve kamyonların olduğu yer olan otobana bırakarak ölüme terk etti.

Kimsesiz Hayvanları Koruma Derneği (KİHAYKO) Mersin İl Temsilcisi Ayhan Demir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Ceylanpınar Belediyesi'nin yaptığı skandalı gözler önüne serdi.
5199 sayılı yasayı tanımayan Ceylanpınar Belediyesi, sokak hayvanlarını adeta ölüme terk etti.
Barınakta kısırlaştırılıp aşılanan sokak hayvanları belediye tarafından doğal yaşam alanlarına bırakılması gereken yerde belediye çalışanları tarafından tırların ve kamyonların olduğu yer olan otobana bırakarak ölüne terk edildi.
Yaşanan bu olay sosyal medyada geniş yankı bulurken, hayvanseverler de duruma tepki gösterdi. Yaşanan olaya bir tepki de Kimsesiz Hayvanları Koruma Derneği (KİHAYKO) Mersin İl Temsilcisi Ayhan Demir'den geldi.
Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Kimsesiz Hayvanları Koruma Derneği (KİHAYKO) Mersin İl Temsilcisi Ayhan Demir şu ifadelere yer verdi: