Başkan Ayşe Çakmak’tan işçi ücretlerine ilişkin açıklama | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Başkan Ayşe Çakmak’tan işçi ücretlerine ilişkin açıklama

Bu haber 07 Ocak 2021 - 12:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, işçi ücretlerinde yapılan iyileştirmelerle ilgili sosyal medyada dolaşan asılsız haberler üzerine açıklama yaptı.
Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, işçi ücretlerinde yapılan iyileştirmelerle ilgili sosyal medyada dolaşan asılsız haberler üzerine açıklama yaptı.
Son dönemde bazı sosyal medya platformlarında yapılan yorum ve haberlerin asılsız olduğuna dikkat çeken Başkan Ayşe Çakmak, yapılan iyileştirmenin kayda değer olduğunu söyledi.
696 Nolu Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kadroya geçen işçilerle yapılan sözleşme ile ücretlerde yapılan iyileştirmeye değinen Çakmak, şu ifadeleri kullandı: “Son zamanlarda sosyal medya platformları üzerinden Belediyemiz ve belediye iştirakimiz olup personel istihdam ettiğimiz Belet Et ve Et Ürünleri Kesim İşl. İnş. Hiz. San. ve Tic. Ltd. Şti. ile ilgili ücret iyileştirmesine ilişkin asılsız haberler dolaşmaktadır. Kamuoyunun doğru bilgi alma özgürlüğü kapsamında bu açıklamanın yapılması hasıl olmuştur. Belediyemiz ile belediyemizin daimi işçileri arasında takım kılavuzu belirlenmesi marifetiyle 15/12/ 2020 tarihinde takım iş sözleşmesi imzalanmış olup bu kapsamda belediye işçilerine ücret iyileştirmesi yapılmıştır. Ayrıca belediye iştiraki olan BELET şirketi işçileri arasından takım kılavuzu belirlenmesi marifetiyle 15/12/2020 tarihinde imzalanan takım iş sözleşmesi kapsamında ücret alan işçilerin maaşında ücret iyileştirmesi yapılmış olup 2021 yılında şirket bünyesinde görev yapmakta olan en düşük işçi ücreti BRÜT 4. 289,49 TL (bekâr/çocuksuz) olmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”