6 yaşındaki Ali’nin hayatı DEDAŞ tarafından riske atılıyor! | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

6 yaşındaki Ali’nin hayatı DEDAŞ tarafından riske atılıyor!

Bu haber 21 Ocak 2021 - 8:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde yaşayan ve sürekli cihaza bağlı olması gereken 6 yaşındaki Ali’nin hayatı riske atılıyor. DEDAŞ’ın değiştirmediği trafosu yüzünden ailene yapacağını şaşırır duruma geldi.
DEDAŞ’ın yaptıklarına bir yenisi daha eklendi. Bu seferde trafo yüzünden göz göre göre 6 yaşındaki Ali’nin hayatı riske ediliyor.
SÜREKLİ CİHAZA BAĞLI OLMASI GEREKİYOR
Şanlıurfa Viranşehir ilçesine bağlı Karatepe Köyü’nde eskiyen elektrik trafosu devamlı arızalanıyor, şalter atıyor. Köyde ikamet eden 6 yaşındaki Ali isimli çocuğun ise hastalığından dolayı sürekli cihaza bağlı olması gerekiyor.
BABA KENDİ İMKANLARIYLA TAMİR ETTİ AMA!
Elektriğin aralıksız gidip gelmesi, arızalanması hem Ali için hem ailesi için işkenceye dönüşmüş durumda. Jeneratör masrafı, çaresiz ailenin belini büküyor. Yeni #trafo, pano getirip #elektrik altyapısını yenilemek ise DEDAŞ’ın görevi. Elektrik çarpması sonucunda yatalak hale gelen Ali’nin babası kendi imkanlarıyla şalteri atan trafoyu, panoyu tamir etmeye çalışıyor.
DEDAŞ GELDİ VE GİTTİ!
Özel dağıtım şirketi DEDAŞ, trafo, pano yenilemesi, elektriğe erişim konusunda görevini yapmıyor. Vatandaşlar DEDAŞ’ın görevini yapmadığı zaman diğer kurumların neden olayla ilgilenmediğini merak ediyor. Dün akşam DEDAŞ ekipleri, Viranşehir'e bağlı Karatepe Köyü'ne giderek, sabahtan elektrik sorununu çözeceklerini bildirdi ancak bir daha ne gelen oldu ne de giden.
 CHP’Lİ TANAL TEPKİ GÖSTERDİ
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, yaşanan olaya kendi sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Tanal, Ali’nin hayatının özel dağıtım şirketi DEDAŞ tarafından riske edildiğini ifade etti.
İşte Tanal’ın o açıklamaları:
“Şanlıurfa Viranşehir Karatepe Köyü’nde eski püskü trafo devamlı arızalanıyor, şalter atıyor. Sürekli cihaza bağlı olması gereken 6 yaşındaki hasta yavrumuz Ali’nin hayatı riske atılıyor. Soruna çözüm bulun. Elektriğin aralıksız gidip gelmesi, arızalanması hem Ali için hem ailesi için işkenceye dönüşmüş durumda. Jeneratör masrafı, çaresiz ailenin belini büküyor. Yeni trafo, pano getirip elektrik altyapısını yenilemek yetkililerin aklına gelmiyor. 3- Elektrik çarpması nedeniyle yatalak hale gelen 6 yaşındaki evladımız Ali'nin elektrikle imtihanı devam ediyor. Aile sürekli tetikte. Trafonun başından ayrılmıyorlar. Kendi imkanlarıyla şalteri atan trafoyu, panoyu tamir etmeye çalışıyorlar. Özel dağıtım şirketi DEDAŞ, trafo, pano yenilemesi, elektriğe erişim konusunda görevini yapmıyorsa devletin kurumları nerede? Sorun çözülene kadar bu meselenin peşini bırakmayacağız. Hasta yatağındaki oğlu için derme çatma trafoyu kendi imkanlarıyla tamir etmeye çalışan babanın başına bir şey gelirse hesabını kim verecek DEDAŞ? Cihaza bağlı 6 yaşındaki Ali'nin hayatı söz konusu. Tepkimiz sonrası dün akşam DEDAŞ ekipleri, Viranşehir'e bağlı Karatepe Köyü'ne giderek, sabahtan elektrik sorununu çözeceklerini bildirdi. Ama gelin giden yok."