Urfa’da veteriner küpeleme işi yaparken hayvanın saldırısına uğradı! Sendika açıklama yaptı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Urfa’da veteriner küpeleme işi yaparken hayvanın saldırısına uğradı! Sendika açıklama yaptı

Bu haber 25 Aralık 2020 - 21:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Haliliye Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Kenan Soylu aşı-küpeleme yaparken hayvan tekmesi sonucu burun kemiği iki yerden kırıldı. Toç Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanlığı konuyla ilgili açıklama yaptı.

Edinilen bilgiye göre, olay Haliliye ilçesine bağlı Mehmetçik Köyü'nde meydana geldi.
Haliliye Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Kenan Soylu aşı-küpeleme yaparken hayvan tekmesine maruz kaldı.
Hayvan saldırısında ağır yaralanan Veterenir Hekim Kenan Soylu'nun burun kemiği iki yerden kırılırken, alnında açılan yara dikişlerle kapatılabildi.
Konuyla ilgili de Toç Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanlığı açıklama yaptı. 
Toç Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
" 24.12.2020 Tarihinde Haliliye ilçesi Mehmetcik Köyünde üyemiz Veteriner Hekim Kenan SOYLU küpeleme işi yaparken büyükbaş hayvan tekmesi neticesinde burun kemiği iki yerden kırılmış olup alnında açılan yara dikişlerle kapatılabilmiştir. Hayvanlarımızı dolayısı ile insan sağlığını korumak ve geliştirmek amacı ile mesai mefhumu gözetmeksizin zor şartlar altında, büyük fedakarlıklarla ve 7 gün/24 saat esası ile görev yapan Tarım ve Orman Bakanlığı personeli, Ülke olarak Covid-19 ile mücadele ettiğimiz bu zor günlerde bile çalışmalarını aksatmadan, ülke ve millet sevdası ile yürütmeye devam etmektedir.
Hayvan ve hayvansal ürünlerden insanlara geçen (zoonoz) hastalıklar nedeniyle toplum sağlığı ciddi olarak tehdit altında kalabilmektedir. Hayvan sağlığının güvence altına alınamadığı bir ortamda insan sağlığını korumak ve gıda güvenilirliğini temin etmek mümkün değildir. "Sağlıklı İnsan İçin Sağlıklı Hayvan" yaklaşımında, hayvan sağlığı ve refahı, gıda güvenirliği ve halk sağlığı konularında veteriner hekimlerin önemli sorumlulukları bulunmaktadır. Hayvan hastalıkları ile mücadele yanında, hayvanların kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınması, hayvan hareketlerinin kontrolü, halk sağlığı ve hayvan refahının sağlanması, hastalıkların teşhis ve tedavi hizmetleri ile sağlıklı hayvansal ürün elde edilmesine yönelik çalışmalar da gerçekleştirilmektedir.
Ancak, halk sağlığını korumak, gıda güvenliği sağlamak, ormanlarımızı ve tabiatı korumak amacı ile mesai mefhumu gözetmeksizin, cansiperane görev yapan Tarım ve Orman Bakanlığı çalışanlarımız da sahada yapmış oldukları görevler nedeni ile yıpranmaya maruz kalmakta hatta yaralanan ve yaşamını yitiren arkadaşlarımız olmaktadır. Mesai arkadaşlarımız neredeyse her gün bu tür olayları yaşamakta ve bu olaylarının sayısı her geçen gün artmakta ancak, resmi makamlarca yeterince hukuki ve idari tedbir alınmamaktadır.
Tarım-Orman çalışanlarının yetkili sendikası Toç Bir-Sen olarak; yaralanan mesai arkadaşımıza acil şifalar diliyor, tüm teşkilatımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Fiili Hizmet Süresi Zammı’nın (Yıpranma Payı) Tarım ve Orman Bakanlığı çalışanlarımıza özgü, unvan veya sınıf ayrımı olmaksızın tüm çalışanlarımızı kapsayacak bir yasa teklifinin Bakanlığımız tarafından hazırlanmasını ve TBMM Başkanlığına sunularak bir an evvel yasalaşmasına yönelik haklı talebimizi bir daha dile getiriyoruz."