Urfa’da korona neden bitmiyor? İşte o sorunun cevabı! | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Urfa’da korona neden bitmiyor? İşte o sorunun cevabı!

Bu haber 19 Aralık 2020 - 14:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA-Özel Haber) – Şanlıurfalılar ihtiyaçlarını karşılamak için semt pazarlarının yolunu tutarken, koronavirüs önlemlerinden maskeye uyulduğu, sosyal mesafenin ise korunamadığı gözlendi
Vatandaşların fiyatların düşük olması nedeniyle daha sık tercih ettiği semt pazarları, pandemi döneminde olunmasına rağmen boş kalmıyor. Günlük giyim ve yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak için pazarların yolunu tutan tüketiciler, kısmen önlem alarak pazardan alışveriş yapmaya devam etti.
KORONAVİRÜS BULAŞACAK İNSAN SEÇTİ
Haliliye ilçesine bağlı İpekyol Mahallesi’nde kurulan semt pazarında yaşanan görüntüler “pes” dedirtti. İğne atılsa yere düşmeyecek kadar yoğun olan ve sosyal mesafenin hiçe sayıldığı pazarda koronavirüs adeta bulaşacak insan seçti.
 SOSYAL MESAFE YOK OLDU
Pazara gelen bazı vatandaşlar daha rahat davranışlar sergilerken bazıları ise alışverişini hızlı biçimde tamamlayıp, ayrılıyor. Genel olarak maske takıldığı görülürken, sosyal mesafe kuralına ise dikkat edilmediği gözlendi. Oluşan tablo bazı vatandaşları tedirgin etti. Bazı vatandaşlar pazar içerisindeki kalabalığı görünce alışveriş yapmamayı tercih etti.