Ömer Dodanlı yazdı: Sayende rezil olduk DEDAŞ! | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Ömer Dodanlı yazdı: Sayende rezil olduk DEDAŞ!

Bu haber 21 Aralık 2020 - 16:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Biz Urfalılar senin kesinti zulmüne bunca yıl dayandık. Bundan sonra da dayanmaya çalışırız. Ancak gel gör ki güzel Urfa’m hep sayende ulusal basınında alay konusu oldu.
Yani, “Valla bizi rezil ettin” diyeceğim ama gider bana da dava açar diye demiyorum. Çünkü yazdığım bir çok haberlerle bazılarının nasırına bastığım için sırada daha bekleyen davalarım var. Zamanımı mahkeme koridorlarında geçirmek istemiyorum. Zaten yeterince davalarım var. Söylenecek ve yazacak çok şey var amma gel gör ki bu memleketi ancak sen dizayn edersin. 
Bir günlük gecikme faturasının 15 kuruşunu tahsil etmek için habire mesaj atar ve vatandaşa psikolojik baskı yaparsın. Onun için sen hem ağasın hem paşasın hem de bu şehrin reisisin.
Bayrak inmez, vatan bölünmez, DEDAŞ'a kimsenin gücü yetmez…
Geçtiğimiz gün günde 12 saat elektrik kesintisi yaşayan köylüler çareyi bulamayınca toplu olarak Elektrik duasına çıktı ve olanlar oldu…
Ne olmuştu?
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı Aşağı Karıncalı Mahallesi'nde yaşan olayda, bir süredir Suruç'a bağlı 30 mahallede günde 12 saati bulan elektrik kesintileri nedeniyle çevre köylüler toplanarak elektrik duası yapmıştı.
'İşimiz Allah'a kalmış, uzaktan eğitimi nasıl yapacağız'
DEDAŞ'ın yetki alanındaki elektrik kesintileri sorunu çözülmeyince mahallenin ileri gelenlerinden Mustafa Tüzün, tarafından yapılan elektrik duasında, "Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı Aşağı Karıncalı Mahallesi'nde bu yaptığımız yağmur duası değil, yaptığımız elektrik duasıdır. Sabah saat 06.00'dan akşam saat 19.00'a kadar elektrikler kesik. İşimiz Allah'a kalmış. Uzaktan eğitimi nasıl yapacağız" ifadeleri yer almıştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenmişlerdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen mahalle sakinleri şunları söylemişti: "Güçlü devletimizin büyük liderine sesleniyorum. Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum. Bize sahip çıksınlar. Sadece elektrik istiyoruz. Nereye gidelim?"
Hak arama halkı DEDAŞ'a karşı kin ve düşmanlığa kışkırtmak(mış)…
DEDAŞ, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 'elektrik duasına katılan köylüler hakkında ‘halkı DEDAŞ’a karşı kin ve düşmanlığa kışkırtma’ iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.
Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ), Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı 30 mahallede elektriklerin günde 12 saat boyunca kesilmesi nedeniyle seslerini duyurabilmek için 'elektrik duasına çıkan 15 mahalle sakini hakkında ‘halkı DEDAŞ'a karşı kin ve düşmanlığa kışkırttığı’ iddiası ile suç duyurusunda bulundu.