Cumhurbaşkanının özel kalem müdürüyüm dedi! Urfalı kanser hastası kadını dolandırdı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Cumhurbaşkanının özel kalem müdürüyüm dedi! Urfalı kanser hastası kadını dolandırdı

Bu haber 21 Aralık 2020 - 7:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA-Özel Haber) – Şanlıurfa’da yaşayan rahim kanseri ve dalak hastası olan, 5 çocuğu olan ve engelli maaşıyla geçinen 42 yaşındaki Sıdıka Çebik, iddiaya göre kendisini Ankara’da Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü olarak tanıtan Harun Karaduman tarafından dolandırıldı.

42 yaşındaki Sıdıka Çebik, Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Direkli Mahallesi’nde 5 çocuğuyla birlikte aldığı engelli maaşıyla hayatını sürdürüyor.
CUMHURBAŞKANININ ÖZEL KALEM MÜDÜRÜYÜM DEDİRahim kanseri ve dalak hastası olan 42 yaşındaki Sıdıka Çebik, Ankara’ya ameliyat olmak için gitti. Çebik’in iddiasına göre, Ankara’da iken Ak Parti Milletvekili Ahmet Akay’ı arayarak yardım talebinde bulundu.
Yardım talebinden sonra yanına yaklaşan ve kendisini Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü olarak tanıtan Emrah Karaduman tarafından kızını işe koyma vaadiyle 5 bin lira dolandırdı.
ŞAHSIN 37 DOSYASI BULUNUYORDolandırıldığını parayı verdikten bir süre sonra anlayan Sıdıka Çebik Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na giderek şikayetçi oldu. Çebik’in iddiasına göre, kendisini dolandıran Harun Karaduman adlı şahsın 37 dolandırıcılık dosyası da bulunuyor.
PARASININ İADE EDİLMESİNİ İSTİYORÇebik, Ruha Haber Ajansı aracılığıyla yetkililere seslenerek şahsın yakalanmasını ve borç olarak aldığı 5 bin liranın kendisine iade edilmesini istiyor.
“BENDE ONA İNANDIM, DEDİM 5 BİN LİRA GİDERSE KIZIM İŞE GİRERSE BENDE RAHAT EDERİM DÜŞÜNCESİYLE ONUNLA BİRLİKTE AKRABALARI ARAYIP BORÇ İSTEDİM”42 yaşındaki Sıdıka Çebik, kızını işe koyma bahanesiyle 5 bin lira dolandırıldığını iddia ederek, “Doktorlar bana dedi sen kanser hastasısın. Ben şu anda da dalak hastasıyım. Dalağımın atar damarı tıkanmış. Ben Urfa’dan Ankara’ya hastaneye gittim. Ben Ankara üniversitesi hastanesine gittim. Dışkapı’daki Başkent Hastanesi’ne gittim, ben sonrada şehir hastanesine gittim. Ben yoldayken Sayın Ahmet Akay vekilimi aradım. Ben derdimden bahsettim. Bir tane çocuğumu işe koyun dedim. Ben buralarda perişanım dedim. Benim bir tane çocuğum da göz nakli oldu, bende dalak hastasıyım dedim. Buralarda dolaşıyorum, artık paramda tükenmiş dedim. Onları anlatırken telefonla konuşuyorum. Harun Karaduman beni ne kadar takip etmişse, onu tam olarak bilmiyorum. Adam bir baktım arkadan beni çağırdı. Abla dedi, efendim dedim. Sen mi vekili aradın dedi, evet dedim. Bende Ak Parti’yi çok seviyorum diye zannettim ki, onlar bana göndermişler. Ben dedim ya sen kimsin? Ben dedi Tayyip Erdoğan’ın özel kalemiyim dedi. Ben şu anda denetime çıkmışım, beni sana yolladılar dedi. Ben orada gerçekten inandım ve kendimi bıraktım. Dedi abla kimsen var mı çalışmaya? Dedim evet kızım var hemşirelik bölümü okumuş. Hemen dedi kızı ara, vakit kaybetmeden mail adresimi vereceğim bütün dosyalarını bana göndersin. Ben kızı aradım bütün evraklarını istedim, onun mail adresine bütün evraklarını gönderdi. En son biri bunu aradı dedi biz kızı işe koyuyoruz, 5 bin lira al dedi. Bende ona inandım, dedim 5 bin lira giderse kızım işe girerse bende rahat ederim düşüncesiyle onunla birlikte akrabaları arayıp borç istedim. En son bana dedi ki, sen borç istediğin zaman deme ki kızı işe koyacağım. Deki ben kendi hastalığım için kullanacağım o parayı sana versinler. Ben birini aradım, dedim ben kendi hastalığım için o parayı kullanacağım, adam dedi abla biz biliyoruz sen zaten hastasın. Dedi hemen kız gelsin benden 5 bin lirayı alsın. Kız gitti aldı, kendi hesabıyla benim hesabıma attı. Biz gittik bankadan çekerken de ben kartımı koydum çektim, oda parayı orada aldı. Orada kamera da dahi belli” dedi.
“DEDİ SALAK KADINA BAK ONUN GİBİ BİNLERCE KADINI DOLANDIRDIM HALA KADIN FARKINDA DEĞİL Kİ DOLANDIRILMIŞ DEDİ”Sıdıka Çebik, telefonun açık kalmasıyla dolandırıldığını anladığını iddia ederek, “Ya diyordum kızım işe girsin ya paramı iade et, adam hep tamam diyordu. Bir gün bana söylerken telefonu açık bırakmış. Dedi salak kadına bak onun gibi binlerce kadını dolandırdım hala kadın farkında değil ki dolandırılmış dedi. Öyle deyince ben fark ettim ki ben dolandırılmışım. Orada hemen savcıya gittim. Ankara Ulus Savcılığı’na gittim. Dedim işte ben dolandırılmışım, dedi abla sen bula bula bu adamı mı buldun. Dedi bunun 37 tane dosyası bizde var. Ben orada şok yaşadım, yıkıldım kaldım. Bana hemen dosya açtılar hemen şikayetçi oldum. Ama ben bu adamdan nasıl bu parayı alacağım, nasıl borcumu ödeyeceğim onu düşünüyorum” diye konuştu.
“KOMŞUDAN İKİ TANE ODUN GETİRDİLER, SOBAYA KOYDULAR BEN HASTAYIM DİYE AMA ODUNUM DAHİ YOK”Çebik, evde yakacak odunu bile olmadığını ve yetkililerden kendisini dolandıran şahsın yakalanmasını istediğini ifade ederek şöyle konuştu:
“Ben zaten kendim kadın kollarında çalışıyordum. Ben 10 senedir kadın kollarındayım. Ben devletime güveniyorum, Ak Parti’ye güveniyorum. Böyle insanları cezalandırmasını istiyorum. Benim paramı da ondan almasını istiyorum çünkü ben borçlandım. Ben bu hal ile şimdi bugün çalışmak istiyorum çünkü borçtan dolayı. Ben soba kurmuşum, daha ben odun almamışım. Komşudan iki tane odun getirdiler, sobaya koydular ben hastayım diye ama odunum dahi yok. Ben sadece özürlü maaşıyla geçiniyorum. Bu adama artık dur deme zamanı geldi. Ben bu borcumu nasıl ödeyeceğim. Benim erkek çocuğum hiç yok, bir tane erkek çocuğum var oda göz nakli oldu. Rahatsızdır, özürlü olduğu için onun aylığıyla geçiniyorum. “