Büyükelçi Önen’den Mehmet Akif Ersoy mesajı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Büyükelçi Önen’den Mehmet Akif Ersoy mesajı

Bu haber 26 Aralık 2020 - 19:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Çin Pekin Büyükelçimiz Emin Önen’den Milli Marşımızın yazarı M.Akif Ersoy’un ölüm yıldönümü bumesajı;
“İstiklâl Marşımızın yazarı İslam Şairimizi her an rahmetle anmalıyız”
Çin Pekin Büyükelçimiz Emin Önen’den Milli Marşımızın yazarı M.Akif Ersoy’un ölüm yıldönümü mesajı;“İstiklâl Marşımızın yazarı İslam Şairimizi her an rahmetle anmalıyız”
İstiklal Marşı'nı yazan Kur'an şairi Mehmed Akif Ersoy, vefatının 84. yıldönümünde anılıyor. Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, İstiklal Marşımızın yazarı İslam Şairi Mehmet Akif Ersoy’un 84. Ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Büyükelçimiz Önen mesajında, İstiklal Marşımızın yazarı İslam Şairi Mehmet Akif Ersoy’u bir gün değil, her an rahmetle anmak gerektiğini söyledi.
İstiklal Marşı'nı yazan Kur'an şairi Mehmed Akif Ersoy, vefatının 84. yıldönümünde anılıyor. Mehmed Akif Ersoy, 27 Aralık 1936'da hakka yürümüştü. Cenazesinde ise yalnızca çok sevdiği milleti vardı.Gerek Milli Mücadele döneminde gerekse sonrasında sürekli milletin yanında olan Mehmed Akif, cumhuriyetin kurulmasından sonra yeni rejimi kuranlarla fikir ayrılıklarından dolayı 1925 yılında Mısır'a gitmek zorunda kalmıştı. Mısır'dayken memleketinden ayrı kalmanın hüznüyle hastalanmış, 1936'da Türkiye'ye dönmüştü. Döndükten altı ay sonra, 27 Aralık 1936'da vefat etmişti.
Mehmet Akif’i ve bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruzTürkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi; İstiklalimizin, istikbalimizin, milletimizin azim ve kararlılığının sembolü, Kurtuluş Savaşımızın adeta manifestosu olan ve vatan topraklarının her karışında işgale karşı mücadele verildiği bir dönemde yazılan, ortak sesimiz, ortak vicdanımız, en kıymetli ortak değerimiz olan İstiklal Marşımızın yazarı büyük vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u Milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olan büyük vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy, başta İstiklal Marşımız olmak üzere eserleriyle ve fikirleriyle her zaman saygıyla yad edilecektir. İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u 84. Ölüm yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.
Mehmet Akif, İslam ve İstiklal şairimizi rahmetle anıyoruzAsıl adı Mehmet Ragif olan Mehmet Akif, 1873 yılında İstanbul'da doğdu. Annesi Emine Şerife Hanım, babası Temiz Tâhir Efendidir. 27 Aralık 1936 tarihinde İstanbul’da vefat etti. Kabri Edirnekapı Mezarlığındadır. Allah rahmet eylesin. (Amin)
Cenazesinde yalnızca millet vardıKurtuluş savaşı sürecinde yazdığı yazılar ve camilerde verdiği hutbeler ile halkın duygularını coşturan Mehmet Akif, milli mücadeleye önemli katkılarda bulunmuş I.Mecliste Milletvekili olarak da görev yapmıştır. Mehmet Akif Ersoy yazdığı İstiklal Marşı ile de milletimizin yazdığı destanı şiirleştirmiş yine onu asıl sahibine yani millete armağan etmiştir.
Kurtuluş savaşının ardından yeni kurulan rejim ile fikir ayrılıklarından dolayı 1925 yılında Mısır'a giden Mehmet Akif Ersoy, 1936 yılına kadar Mısır'da bulunmuştur. Mısır'da bulunduğu sürede üniversitede edebiyat dersleri de veren Akif, ülkesinden ayrı kalmanın verdiği üzüntünün de etkisiyle hastalanmış ardından 17 Haziran 1936 tarihinde Türkiye'ye dönmüştür. Mehmet Akif Ersoy rahatsızlığı ilerleyince tedavi görmeye başlamıştır. İstanbul'da bulunduğu süre içinde eski dostları, sevenleri tarafından sık sık ziyaret edilen Mehmet Akif, 27 Aralık 1936 tarihinde Beyoğlu'ndaki Mısır apartmanında kaldığı dairede hayatını kaybetti. Gazeteler ertesi günü Akif'in vefat haberini verdiler.