Akçakale Belediyesi’nde bir skandal daha! Bu iddialar yenilir yutulur cinsten değil | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Akçakale Belediyesi’nde bir skandal daha! Bu iddialar yenilir yutulur cinsten değil

Bu haber 31 Aralık 2020 - 17:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Akçakale Belediyesi’nde skandalların ardı arkası kesilmiyor. İddiaya göre, Akçakale Belediyesi Gaziantep’te bir dernek tarafından hibe edilen halıları ihaleye çıkardı.
Akçakale Belediyesi’nde sular durulmak bilmiyor.
 
GÖSTERMELİK OLARAK BİRKAÇ KÖY VE DERNEĞE HALI HİBE EDİLDİ
Twitter’de “Raporturkey” adlı kullanıcının dile getirdiği iddialar yenilir yutulur cinsten değil. Kullanıcının iddiasına göre, Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya geçen yılın yaz döneminde Gaziantep’teki bir dernekten ilçe için halı bağışı yaptırdı. Halıları almaya bir kamyonla şoför Ali T. ve beraberinde Halil Y. Gitti. Kamyonla getirilen halılar, gece yarısı Başkan Yalçınkaya’nın kaldığı DSİ lojmanlarına yıkıldı. Takip eden günlerde göstermelik olarak birkaç köy ve derneğe halı hibe edildi. Hibe olarak getirilen halıların ev halısı olmadığı da iddia edildi.
 
AKÇAKALE BELEDİYESİ’NDEN 300 BİN TL ÇIKTI
Bir ay kadar sonra, belediye halı alım ihalesi açtı. Salih Özkatar’a devredilen Türsav Hafriyat şirketi, 297 bin TL’ye ihaleyi kazandı. Antep’ten hibe ettirilen halılar, hafriyat firmasından alınmış gibi Akçakale'den 300 bin TL çıktı.
 
DERNEK BAŞKANI HALILARI KIZILAY’A HİBE ETTİĞİNİ SÖYLEDİ
Gaziantep’teki dernek başkanı halıları Kızılay’a hibe ettiğini söylediği iddia edildi. Halı alanlardan Mustafa Çamdireg ‘Kızılay’dan haberim yok, halıları belediye getirdi” dediği de gelen iddialar arasında.
 
BELEDİYEDEN AÇIKLAMA GELECEK Mİ?
Öte yandan Twitter’de “Raporturkey” adlı kullanıcının dile getirdiği iddialardan sonra Akçakale Belediyesi’nin açıklama yapıp yapmayacağı ise merak konusu oldu.