AGD’den Mekke’nin Fethi programına davet | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

AGD’den Mekke’nin Fethi programına davet

Bu haber 30 Aralık 2020 - 12:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şubesi, vatandaşlara düzenleyecekleri Mekke’nin Fethi programına davet etti.
Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şubesi, bu yıl Mekke’nin Fethi programı pandemiden dolayı televizyondan düzenleyecek.
Programı TV5, Edessa Tv ekranlarından ve sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanacak.
Konuyla ilgili Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şubesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Birbiri ardına gelen gündüz ve gecelerin her insan için iyiden, doğrudan, faydalıdan, haktan ve adaletten yana olmak için bir imkân olduğuna inanıyoruz. Yine biz iki günü birbirine eşit olanın ziyanda olduğuna inanıyoruz. Miladi takvimle 2020 yılını birkaç gün sonra geride bırakacağız ancak unutmamamız gereken olaylar var. Suriye’de iç savaş onuncu yılını bitirmek üzere ve bunun etkisini Türkiye’de en fazla hisseden şehirlerden biri Şanlıurfa. Yine Filistin toprakları 70 yılı aşkındır işgalci İsrail tarafından işgal altında.
Yemen’de acımasız bir iç savaş devam ediyor, sadece bombalar değil açlık ve salgınlarda binlerce
çocuğun ölüm nedeni. Libya’da sular durulmuş değil. Doğu Türkistan Müslümanlarına yönelik baskılar gün geçtikçe artarak devam ediyor. Her gece 800 milyondan fazla insan aç yatıyor. Yaklaşık 1 buçuk milyar insan sağlıklı içme suyundan mahrum ve 2 milyar insanın yoksulluk sınırının altında hayatta kalma mücadelesi veriyor. Pandemi nedeniyle yukarıda belirtilen vahim olayların daha da kötüye gittiğini maalesef görmekteyiz. İnsanlık bu yıl hem açlık hem virüs hem de yüz yıldır insanlığı etkisi altına alan Emperyalizm ve Siyonizm planlarıyla mücadele etmek zorunda bırakılıyor.
Bizler Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak 31 Aralık gecesinde yüzlerce noktada Mekke’nin Fethi Programını yıllardır düzenliyoruz. Bu yıl pandemi nedeniyle bir araya gelemediğimiz şu günlerde Mekke’nin Fethi’ni her yıl olduğu gibi aynı coşkuyla sesimizin ulaştığı tüm Dünya’daki hanelerde kutlamak adına online olarak düzenliyoruz. Biz bu programları düzenlerken fethin hicri ya da miladi yıldönümünü ya da fethin kronolojisini konuşmadan ziyade fetih ruhunu kuşanmanın derdindeyiz. Bu coğrafyanın harcının İslam olduğuna, bu toprakları bize yurt yapan anlayışın fetih ruhu olduğuna inanıyoruz. İnsanımızı kültür emperyalizminin yanında değil fetih ruhunun yanında durmaya çağıyoruz.
Bu yıl ekranlardan düzenleyeceğimiz Fetih Buluşmasının “Yeni Bir Dünya’nın kurulmasına ve 7 Milyar insanlık âleminin saadetine vesile olması inancıyla programımıza 13 ilçesi 1379 mahallesi ile aynı duyguyu paylaşan Şanlıurfalı tüm hemşerilerimizi davet ediyoruz. Tüm halkımız mekkeninfethi.com adresinde programımızın detaylarıyla ilgili bilgi sahibi olabilir ve isimlerine özel hazırladığımız online davetiye ’ye ulaşabilirler. 31 Aralık Perşembe gününün akşamı tüm Şanlıurfa halkımızı ailesiyle beraber ekranlarının başına davet ediyor ve bu Fetih coşkusunun evlerimizden tüm insanlığa yayılmasını temenni ediyoruz. Programımız TV5, Edessa Tv ekranlarından ve sosyal medya hesaplarımızdan canlı olarak yayınlanacaktır.”