Yok mu bu elektrik kesintilerine çözüm bulacak bir babayiğit? Vatandaşlar tepkili! | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Yok mu bu elektrik kesintilerine çözüm bulacak bir babayiğit? Vatandaşlar tepkili!

Bu haber 28 Kasım 2020 - 10:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHAAJANS/RHA) – Şanlıurfa'nın dört bir yanında hemen hemen her gün yaşanan elektrikler kesintileri insanları canından bezdirdi.
Şanlıurfa merkez ve ilçelerindeki elektrik kesintileri vatandaşın adeta canına 'tak' etti.
KESİNTİLERİN ARDI ARKASI KESİLMİYOR
Yetkililerin arızalar dışında kesinti olmayacak şeklinde beyanda bulunmalarına rağmen kesintilerin ardı arkası kesilmiyor. Kırsal kesimlerde günlük ortalama 4-5 saat arasında yaşanan kesintiler şehir merkezinde de hayatı durma noktasına getiriyor. Dicle Elektrik, kesintiler için trafoların yetersizliği ve kaçak kullanımı gerekçe gösterirken vatandaş da sık yaşanan kesintiler ve yüksek gelen faturalardan şikayetçi.
 
MÜŞTERİ HİZMETLERİ SÜREKLİ MEŞGUL!
Elektrik kesintisi esnasında Dicle EDAŞ Müşteri Hizmetleri'ni arayan vatandaşlar, telefonun sürekli meşgul çaldığını belirtiyor. Çağrı Merkezi Yasaları'na göre yasak olan bu uygulamanın, Dicle Elektrik’i bağlamadığı görülüyor. Merkez ilçelerde özellikle Eyyübiye'de günde 5-6 defa kesilen elektrikler birçok elektronik ve beyaz eşyaya da zarar verdi. Muradiye Mahallesi Uyanık Sokak’ta yaşanan elektrik kesintileri ise vatandaşları canından bezdirdi. Gün boyu elektriksiz kalan Uyanık Sokak sakinleri soğuk havada üşürken, mahalle esnafı ise ürünlerinin bozulmasından şikayetçi.
 
ELEKTİK KESİNTİSİ YOL KAPATTIRDI
Şanlıurfa’daartan elektrik kesintisi nedeniyle vatandaşlar adeta çileden çıktı. Elektrik kesintilerine tahammülü artık kalmayan vatandaşlar geçtiğimiz aylarda bulunan lastik yakıp yol kapatmıştı. Durumun içinden çıkılmaz bir hal aldığını kaydeden vatandaşlar, elektrik kesintilerine çare bulunmazsa her yola başvuracaklarını belirtmişti.
 
CHP ELEKTRİK KESİNTİLERİ İÇİN URFA’YA GELMİŞTİ
Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa’da sık sık yaşanan elektrik kesintileri için milletvekillerinden oluşan bir grup heyeti Şanlıurfa’ya göndermişti. Şanlıurfa’ya gelen CHP heyeti vatandaşlarla görüşmüş, elektrik sorunu ile ilgili rapor hazırlayıp genel merkeze sunmuştu.
AK PARTİ VEKİLLERİ “YALNIZ BİZ ÇÖZEBİLİRİZ” DEMİŞTİ
Cumhuriyet Halk Partisi’nin elektrik sorunları için Şanlıurfa’ya heyet göndermesinden sonra Şanlıurfa AK Parti Milletvekilleri elektrik sorununu bildiklerini ve bu sorunun yalnızca kendileri tarafından çözülebileceğini ifade etmişti. Vatandaşlar Şanlıurfa AK Parti milletvekillerinden elektrik sorununun çözülmesini istiyor.
DİCLE ELEKTRİK KESİNTİLERİ BİRÇOK NEDENE BAĞLIYOR
Eleştirilerin odağında olan Dicle Elektrik yetkileri ise, kesintilerin nedenlerini şöyle açıklıyor:
"Yer altına çekilen hatlarda meydana gelen arızaların tespitinin ve bu arızalara ulaşmak için yapılan kazıların uzun sürmesi. Aşırı tüketimden kaynaklı olarak şebekelerin yetersiz kalması ve trafoların patlaması. Kaçak kullanım oranının yüksek olması ve abonesi olmayan vatandaşların elektriği kullanması…"