Urfa fıstığı Türkiye gündeminde! Antep-Urfa sosyal medyada karşı karşıya geldi | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Urfa fıstığı Türkiye gündeminde! Antep-Urfa sosyal medyada karşı karşıya geldi

Bu haber 22 Kasım 2020 - 20:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Yıllardır Şanlıurfa-Gaziantep arasındaki fıstık tartışması bu seferde sosyal medyada Türkiye gündemine taşındı. Şanlıurfalılar fıstığın Urfa’ya ait olduğunu savunurken, Gazianteplilerde fıstığın Antep şehrine ait olduğunu ifade etti.
Yıllardır Şanlıurfa-Gaziantep arasındaki fıstık tartışması bu seferde sosyal medyada Türkiye gündemine taşındı. Şanlıurfalılar fıstığın Urfa’ya ait olduğunu savunurken, Gazianteplilerde fıstığın Antep şehrine ait olduğunu ifade etti.
Şanlıurfa ve Gaziantep arasında yıllardan bu yana süregelen fıstık tartışması bu seferde sosyal medyaya taşındı.
 
TÜRKİYE GÜNDEMİNE OTURDU
Şanlıurfa ve Gaziantep arasında yıllardan bu yana süregelen fıstık tartışması bu seferde sosyal medyaya taşındı. Sosyal medya uygulaması Twitter’de #UrfaFıstığı hastaghı saatler içinde TT (trend topic) oldu. Hastaghla ilgili saatler içinde binlerce tweet atıldı.
 
URFALILAR “FISTIK URFA’NINDIR” DEDİ
Saatler içinde Türkiye gündemine giren ve binlerce tweetin atıldığı #UrfaFıstığı hastaghına Şanlıurfalı vatandaşlarda binlerce tweet attı. Şanlıurfalı vatandaşlar fıstığın en çok üretildiği ilin Şanlıurfa olduğunu ifade etti.