Suruç Davası’nda gelişme yaşandı! Bakanlık aileye tazminat ödeyecek | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Suruç Davası’nda gelişme yaşandı! Bakanlık aileye tazminat ödeyecek

Bu haber 16 Kasım 2020 - 10:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 2015 yılında meydana gelen ve 33 kişinin yaşamını yitirdiği, 104 kişinin de yaralandığı olayla ilgili açılan davalardan biri sonuçlandı. İçişleri Bakanlığı, davada hayatını kaybeden Süleyman Aksu’nun ailesine tazminat ödeyecek.
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 2015 yılında meydana gelen ve 33 kişinin yaşamını yitirdiği, 104 kişinin de yaralandığı olayla ilgili açılan davalar devam ediyor.
Ancak açılan davalardan birisi sonuçlandı. İçişleri Bakanlığı, davada hayatını kaybeden Süleyman Aksu’nun ailesine tazminat ödeyecek.
“MAHKEME MADDİ TAZMİNATIN TAMAMINA MANEVİ TAZMİNATINDA BİR KISMINA HÜKMETTİ”
Eski Baro Başkanı Hikmet Delebe, mahkemenin İçişleri Bakanlığı aleyhinde açılan davada bakanlığı kusurlu bulduğunu ifade ederek şöyle konuştu:
“5 yıl önce Suruç’ta meydana gelen patlamadan sonra hayatını kaybeden Süleyman Aksu’nun ailesi adına İçişleri Bakanlığı aleyhinde maddi ve manevi tazminat davası açtık. Yaklaşık 4 yıllık bir yargılama sürecinden sonra mahkeme maddi tazminatın tamamına manevi tazminatında bir kısmına hükmetti. Biz bu karara karşı Gaziantep İstinaf Mahkemesi’ne itirazda bulunacağız. Şu açıkça söylenebilir ki, mahkemenin hükmettiği tazminat ailenin acısını dindirmeye yetmeyecektir. Netice itibariyle orada bir güvenlik zafiyeti oluştu. Kararda da ifade edildiği üzere eğer Emniyet gerekli tedbirleri almış olsaydı belki bu bombalı saldırı gerçekleşmemiş ve engellenmiş olurdu. Bu yönüyle mahkeme hizmet kusuru tespit ederek İçişleri Bakanlığı’nı mahkum etti. Elbette bu karara karşı hem bizim hem de bakanlığın itiraz hakkı var. Biz itiraz edeceğiz ve zannedersem de İçişleri Bakanlığı’da itiraz hakkını kullanacak. Netice itibariyle üst mahkeme bu karar hakkında değerlendirmesini yapıp bir karar verecektir.