Şehit Sinan Kılıç Son Yolculuğuna Uğurlandı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Şehit Sinan Kılıç Son Yolculuğuna Uğurlandı

Bu haber 19 Kasım 2020 - 17:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Pençe-Kaplan Harekatı kapsamında araç kazası sonucu Şırnak’ta şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Sinan Kılıç, memleketi Şanlıurfa’da toprağa verildi.
Pençe-Kaplan Harekatı kapsamında araç kazası sonucu Şırnak’ta şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Sinan Kılıç, memleketi Şanlıurfa’da toprağa verildi.
Yeni Asri Mezarlıktaki camide ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazına Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Mehmet Selim Bağlı ve Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in yanı sıra; Garnizon Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ptorokol üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle şehidin ailesi, akrabaları ve sevenleri katıldı. Namazın ardından şehidin naaşı Şanlıurfa Şehitliğinde toprağa verildi. 
Cenaze namazı öncesinde bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, “Sinan evladımızı ve şehadete eren tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, şehidimizin ailesi başta olmak üzere, Şanlıurfalı hemşehrilerime ve aziz milletimize de başsağlığı diliyorum” dedi.
Halka batılın mücadelesi devam ediyor” sözleriyle konuşmasına devam eden Vali Erin, “Şehadet, bu fani dünyadan ebediyete göç edişin en şerefli en onurlu halidir. Hepimiz ebediyete intikal edeceğiz, önemli olan hayır üzere öbür tarafa gitmektir. Şehadet makamı da bu gidişlerin en güzelidir, en hayırlısıdır, en övülmüş şeklidir. Bugün hep birlikte son vazifemizi ifa ederken aziz şehidimize burada bulunan cemaat, tüm Şanlıurfalı hemşehrilerim ve aziz milletimizin tamamı gür bir seda ile hakkımızı helal ettiğimizi ve duacı olduğumuzu dile getireceğiz. Buna ihtiyaçları yok tam aksine bizler onun ve tüm şehitlerimizin şefaatine muhtacız” ifadelerini kullandı.
Konuşmasına devam eden Vali Erin, “Bundan sonra bize düşen, şehidimizin uğrunda canını feda ettiği vatanımıza, birlik ve beraberliğimize, inancımıza sahip çıkmaktır ve bu uğurda tek bir vücut gibi sarsılmaz bir şekilde hareket etmektir. Şehidimize karşı bir diğer vazifemiz ise geride bıraktığı ailesine sahip çıkmaktır. Üzerimize düşen her türlü vazifeyi diğer şehit ailelerimize karşı yerine getirdiğimiz gibi bu kutlu kervana katılan ailemize de şehidimize yaraşır bir şekilde Allah’ın izniyle yerine getireceğiz” dedi.
Törende Vali Erin, “Yurt içinde ve yurt dışında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, PKK terör örgütü başta olmak üzere her santimetrekaresi şehit kanıyla yoğrulmuş olan topraklarımıza ve bütünlüğümüze göz dikmiş olan teröristlerle, terör örgütleriyle ve onları besleyenlerle mücadelemiz bundan sonra da devam edecek. Topraklarımız, feda ettiğimiz şehitlerimiz sayesinde vatan toprağıdır ve kutsaldır. Binlerce yıldır olduğu gibi bundan sonra da terör örgütlerinin ve bunları besleyenlerin önünde eğilmeyeceğiz. Bir kez daha Sinan kardeşime Cenab-ı Allah’tan rahmet, şehidimizin ailesine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum” diyerek konuşmasına son verdi.
İL BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ
Tel.: 0414 314 18 86
www.sanliurfa.gov.tr