Kim bu Şanlıurfa hayvancılığına ket vuranlar? Başkan Çiftçi ateş püskürdü! | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Kim bu Şanlıurfa hayvancılığına ket vuranlar? Başkan Çiftçi ateş püskürdü!

Bu haber 09 Kasım 2020 - 10:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA-Özel Haber) – Şanlıurfa Canlı Hayvan Pazarı Derneği Başkanı İzzet Çiftçi, “Urfa'da hayvancılığın gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz ama yerel yöneticiler engelliyor. Demem o ki halkı unutmasınlar” dedi.
Şanlıurfa Canlı Hayvan Pazarı Derneği Başkanı İzzet Çiftçi, hayvancılık yapmak istediklerini ama bazı kişilerin kendilerine sürekli engel olduklarını ifade etti.
KİM BU BİNA DİKECEK KİŞİLER?
Şanlıurfa Canlı Hayvan Pazarı Derneği Başkanı İzzet Çiftçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün kendilerine yardım eli uzattığını, Hayvan Pazarı’nda bakalar yerine TKDK hibesi ile çiftlik kurmak istediklerini ancak bazı kişilerin alana bina dikmek için kendilerine engel olduklarını ifade etti.
“URFA'DA HAYVANCILIĞIN GELİŞMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ AMA YEREL YÖNETİCİLER ENGELLİYOR”
Şanlıurfa Canlı Hayvan Pazarı Derneği Başkanı İzzet Çiftçi, hayvancılığın bazı yerel yöneticiler tarafından engellediğini ifade ederek, “Urfa'da hayvancılığın gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz ama yerel yöneticiler engelliyor. Demem o ki halkı unutmasınlar. Halkın sillesi ses getirir. Büyükşehir belediye tarım ve hayvancılığın gelişmesi ne zaman el atar ama bu memlekette kendini baron gören, koltuk ve dışı olanlar bunu hep durdurmuştur Ama Zeynel Abidin Beyazgül bunların tuzağına gelmeyecek” dedi.
“ZEYNEL BAŞKAN VERDİ, BİRİLERİ BAŞKANI TETİKLİYOR”
Başkan İzzet Çiftçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün kendilerine yardımcı olduğunu belirterek, "Bize hayvancılık yapmaya çalışıyoruz. Yer istiyoruz birileri bina dikeceğim diyor. Hayvan Borsası yanında Tarımkent diye geçiyor. Zeynel Başkan verdi, birileri başkanı tetikliyor. Birileri sonrasında caydırdı. Diyorlar size başka bir yer verelim. 50 milyon TL yatırım var. Bu mezatı taşımam mı lazım? 100 milyon getirin oraya taşıyıp yıkalım. O zaman biz niye yaptık? Besi organize 130 milyon TL harcandı ama kimse hayvancılık yapamıyor. Biz burada gerçek hayvancılık yapıyoruz” diye konuştu.
“BİZE KİMSE BİR KURUŞ VERMEDEN FAKIBABA DÖNEMİNDE KENDİ PARAMIZLA YER ALDIK”
Çiftçi, son olarak ise alanın Fakıbaba döneminde kendi paraları ile alındığının altını çizerek şöyle devam etti:
“Borsa kuruldu gelin borsayı taşıyalım dedim kimse gelmedi. Burası bina yeri mi? Besicilik yapıyoruz, barakalarda yapıyoruz. Çiftlik yapacağız, TKDK’dan hibe ile. Biz kendilerine yol açıyoruz, ama devletten kimse bize merhaba demedi. Zeynel başkan yardımcı oldu, başkan burası geri kalmış dedi. Oda ihaleyle verecek, belediyenin arsasıdır. Birileri diyor buraya şehir yapacağım diyor. İlçe belediye başkanları diyor bizim haberimiz yok. Bize kimse bir kuruş vermeden Fakıbaba döneminde kendi paramızla yer aldık. 450 tane panelin ahırın elektriği 8 seneden sonra yapıldı.”