İşte Şanlıurfa’nın deprem haritası ve deprem riski! | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

İşte Şanlıurfa’nın deprem haritası ve deprem riski!

Bu haber 02 Kasım 2020 - 22:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – İzmir'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından "Hangi il deprem açısından ne kadar tehlikeli?" sorusunun cevabı merak konusu oldu. İşte Şanlıurfa’nın deprem haritası.
İzmir'in Seferihisar ilçesinde 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından birçok bina yıkılırken, ekiplerin enkaz altındakileri kurtarma çalışmaları devam ediyor. AFAD verilerine göre; depremde şu ana kadar 92 kişi hayatını kaybetti, 994 kişi yaralandı.
ŞANLIURFA 3.DEPREM BÖLGESİNDE YER ALIYOR
Tüm Türkiye'yi sarsan depremin ardından "Hangi il deprem açısından ne kadar tehlikeli?" sorusu merak konusu oldu. Şanlıurfalı vatandaşlarda kentin deprem riskini araştırmaya başladı. Şanlıurfa’nın 3.deprem bölgesinde yer aldığı öğrenildi.
DEPREM HARİTASI NEDİR?
Deprem haritası, dünya üzerinde ülke ülke, şehir şehir ve bölge bölge, deprem riskinin gösterildiği haritadır. Söz konusu haritalar, sismotektonik haritalar ve deprem kaynak zonlarında meydana gelebilecek en büyük depremler esas alınarak hazırlanıyor. Ayrıca depreme neden olan kuvvetli yer hareketi ivme değerleri ve azalım ilişkileri de göz önünde bulunduruluyor.
İşte Şanlıurfa’nın deprem haritası: