Haliliye Belediyesi Urfalı Değerleri Unutturmuyor | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Haliliye Belediyesi Urfalı Değerleri Unutturmuyor

Bu haber 29 Kasım 2020 - 11:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Haliliye Belediyesi, kültür sanat faaliyetleri kapsamında hazırladığı videolarla Şanlıurfa’nın önemli sanatçılarının bilinmeyen yönlerini gün yüzüne çıkarıyor.

Haliliye Belediyesi, kültür sanat faaliyetleri kapsamında hazırladığı videolarla Şanlıurfa’nın önemli sanatçılarının bilinmeyen yönlerini gün yüzüne çıkarıyor.
Haliliye Belediyesi, sanat tarihine damga vurmuş Şanlıurfalı sanatçıların isimlerini yaşatmaya devam ediyor. Daha önce şehrin önemli sanatçılarının isimlerini parklara vererek, değerleri yaşatma adına ilk adımı atarken; Şanlıurfa’da doğmuş Türkiye ve dünyaya mâl olmuş sanatçılar için videolar hazırlayan Haliliye Belediyesi, sanatçıların bilinmeyen yanlarını gün yüzüne çıkarıyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından ortak hazırlanan videolarda sinema, edebiyat ve müzik dünyasına damga vurmuş sanatçılar ele alınıyor.
Sanatçıların yaşamları ve bilinmeyen yönlerinin ele alındığı videolar izleyenler tarafından da tam not aldı.
Bugüne kadar hazırlanan videolarda Şair Nabi, Şair Abdi, Mukim Tahir, Hamza Şenses (Kel Hamza), Bakır Yurtseven (Bekçi Bakır), Tenekeci Mahmut, Yılmaz Kayral (Urfalı Babe) ve Hüseyin Peyda’nın yaşam öyküleri yayınlanırken, ilerleyen günlerde yeni videoların da yayınlanacağı bildirildi.
Vatandaşlar, Haliliye Belediyesinin sosyal medya hesapları ile Haliliye Belediyesinin resmi internet sitesinde yer alan Kültür Sanat başlığı altındaki Değerlerimiz bölümünden yayınlanan videolara erişim sağlayabilir.