Gazeteci Kapaklı, DEDAŞ’ı yerden yere vurdu: Bizi kandırmayın | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Gazeteci Kapaklı, DEDAŞ’ı yerden yere vurdu: Bizi kandırmayın

Bu haber 11 Kasım 2020 - 16:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Gazeteci Ömer Neşet Kapaklı, “Ama bizi kandırmayın. Para kazanın ama şehrin gelişimine göre yatırım yapın. Bize halen kaçak var edebiyatı yapmayın. Nüfus artıyor demeyin. Her yeni nüfus ve yeni ev size yeni para bize dert ve karanlık günler” dedi.
Şanlıurfa’da yıllardan bu yana devam eden ve bir türlü çözülemeyen DEDAŞ sorunu katlanarak artıyor.
“ESKİ TEDAŞ’I ARAR OLDUK”
Kentte kış ayına girilmese de elektrik kesintileri başladı ve vatandaşlar kesintilerden bıkmış durumda… Gazeteci Ömer Neşet Kapaklı, DEDAŞ ile ilgili yazı kaleme aldı. Kapaklı, DEDAŞ’ın şehrin gelişimine göre yatırım yapması gerektiğini ifade etti.
İşte Gazeteci Ömer Neşet Kapaklı’nın o yazısı:
“15.03.2013 yılında Urfa TEDAŞ özelleştirmesi yapıldı. Yani Devlet elektriği özelleştirdi. İlk kez Urfalılar bir araya gelmiş, şirket kurmuştu ama Urfalıların oluşturduğu şirket 1 şekilde devre dışı bırakılmıştı. Başkanlık dedi ki “İhaleyi alan firma % 70 kaçak oranına göre ihalede teklif verdi. Kaçak oranı düşürüldükçe Devlet de, firma da para kazanacak. 2-3 yıl sabır gösterin. 24 saat kesintisiz elektrik verilecek. Urfa hep aydınlıkta kalacak…”  Tabi hepimiz sevindik. Çünkü o tarihte de ara ara elektrik arızaları oluyordu. O tarihte az mı Mustafa Korkmaz ağabeyi arayıp “Ağabey Tv ‘de sıkıntı var elektrik ne zaman gelecek 1 ekip göndersen ”diye rica da bulunuyorduk aynı şekilde o tarihte DEDA da üst  yönetimde Esat Benek ve diğer dostlara…Özelleşme oldu işler daha kötüye gitti. Firma yetkilileri “Bize süre verin 2-3 yıl içersinde kablolar yer altına alınacak büyük yatırımlar yapacağız ve hiç elektrikler kesilmeyecek ”dedi. Bizde inandık. Ama Aradan 7 yıl geçti. Her geçen yıl bir önceki yılı arar olduk. Eski TEDAŞ’ı arar olduk. Özelleştirme olmasaydı Devlet daha iyi enerji veriyor elektrik arızaları bu denli olmuyordu. Yağmur yağmıyor. Fırtına yok. Hava yaz gibi. Ama 1 haftadır Urfa karanlıkta. Her gün elektrik arızaları. Vallahi bıktık. Ey Dedaş.. De ki “2 yıl daha sabredin düzelecek” yine bekleyelim. Ama bizi kandırmayın. Para kazanın ama şehrin gelişimine göre yatırım yapın. Bize halen kaçak var edebiyatı yapmayın. Nüfus artıyor demeyin. Her yeni nüfus ve yeni ev size yeni para bize dert ve karanlık günler. Dedaş sorabilir nerede elektrikler arızalı diye. Maalesef Urfa’nın her bölgesinde sevgili dedaş yetkilileri. Sizleri Milletvekillerimize havale edemediğimiz için Yüce rabbimize havale ediyorum.”