DP’li Karakeçili: Yapılandırmalar çiftçileri neden kapsamıyor? | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

DP’li Karakeçili: Yapılandırmalar çiftçileri neden kapsamıyor?

Bu haber 19 Kasım 2020 - 14:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Ömer Karakeçili, “SGK prim borçlarından vergi borçlarına ve KYK borçlarına kadar birçok alanda borçlara yapılandırma yapılıyor. Ancak yapılandırmalar çiftçileri neden kapsamıyor?” dedi.
TBMM görüşmeleri devam ederken vatandaşlar hangi borçlara yapılandırma yapılıyor araştırmasına devam ediyor.
SGK prim borçlarından vergi borçlarına ve KYK borçlarına kadar birçok alanda borçlara yapılandırma yapılıyor. TESK, KOSGEB, TÜRMOB ve TOBB gibi kurumlara borcu olanların bazı borçları da yapılandırma kapsamına giriyor. İdari para cezaları ve trafik cezaları da dahil birçok borç yapılandırılacak. Yapılandırma 18 taksitte ödenebilecek. Kurumlar Vergisi, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), Gelir Vergisi, KYK borçları, Katma Değer Vergisi (KDV), Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), tüm idari para cezaları, Hazine alacaklarını kapsayan vergi borçları da yapılandırmaya dahil olacak.
Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Ömer Karakeçili, yapılandırmaların çiftçilere kapsamamasına tepki gösterdi.
Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Ömer Karakeçili şu ifadeleri kullandı:
“SGK prim borçlarından vergi borçlarına ve KYK borçlarına kadar birçok alanda borçlara yapılandırma yapılıyor. İdari para cezaları ve trafik cezaları da dahil birçok borç yapılandırılacak. Yapılandırma 18 taksitte ödenebilecek. Kurumlar Vergisi, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), Gelir Vergisi, KYK borçları, Katma Değer Vergisi (KDV), Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), tüm idari para cezaları, Hazine alacaklarını kapsayan vergi borçları da yapılandırmaya dahil olacak. Yapılandırma kapsamında borcunu peşin ödemek isteyen vatandaşlara da indirim yapılacak. . Ancak yapılandırmalar çiftçileri neden kapsamıyor? Üretimin ilk halkası olan çiftçilerinde de DEDAŞ’a olan borçlarında yapılandırma yapılması gerekiyor” dedi.