Başkan Tüysüz’den çocuk hakları günü mesajı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Başkan Tüysüz’den çocuk hakları günü mesajı

Bu haber 20 Kasım 2020 - 16:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Av. Ahmet TÜYSÜZ “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü” münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Av. Ahmet TÜYSÜZ “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü” münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Başkan Ahmet TÜYSÜZ mesajında şu ifadelere yer verdi: “Çocuk haklarında esas olan, hak ihlali ihtimali oluşturan riskleri öngörmek ve engellemektir. Bu da merkezi ve yerel yönetimleri ile devletin sorumluluğudur. Bu yıl içerisinde yaşadığımız seller, pandemi ve deprem, bize bunun önemini bir kez daha göstermiştir. Pandemi ile mücadele için yeniden kısıtlamaların başladığı bu süreçte en önemli sorumluluğumuz, sağlığımızı korumak için aldığımız tedbirlerin çocuklarımızın yararını yeterince gözetip gözetmediğini sorgulamaktır. Uzaktan eğitime erişimdeki kısıtlılıklar, anne babaların işlerini kaybetmeleri, anne babaların çalıştıkları saatlerde çocukların yararlanacakları bakım hizmetlerinin olmaması, ne yazık ki çocukları risk altında bırakmaktadır. Eğitimden kopmaların olması çocuk işçiliğinin, erken evliliklerin artması, ev içi kazalardan ya da ihmal ve istismardan dolayı çocukların zarar görmesini engelleyebiliriz. Bugün, bu sorumluluğu hatırlama ve hatırlatma günüdür. Çocuklarımızı her daim hatırlayacak ve hatırlatacak bir parti olarak her zaman çocuklarımızın yanında yer alıp, onlar için daha iyi bir gelecek hazırlama adına çalışacağız” dedi.