Başhekim Ahmet Güzelçiçek suç duyurusunda bulundu! | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Başhekim Ahmet Güzelçiçek suç duyurusunda bulundu!

Bu haber 09 Kasım 2020 - 12:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Fakültesi Başhekimi Ahmet Güzelçiçek, hakkındaki iddialar ile ilgili Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundu.
Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Fakültesi Başhekimi Ahmet Güzelçiçek, hakkındaki iddialar ile ilgili Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundu.
Avukatı ile beraber Şanlıurfa Adliyesi’ne giden Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Fakültesi Başhekimi Ahmet Güzelçiçek, hakkında iddialarda bulunan ve paylaşım yapanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başhekim Güzelçiçek’in konuşmasından satır başları:
“BABAM YOĞUN BAKIMDA İKEN YAŞADIĞIM HİSSİ, KEDERİ, İNSANİ OLARAK HERKESİN ANLAMASINI BEKLERDİM”
“Tarafıma yöneltilen mesnetsiz tüm suçlamaları, yargılamaları üzüntü ile karşıladığımı belirtmek isterim. Babam yoğun bakımda iken yaşadığım hissi, kederi, insani olarak herkesin anlamasını beklerdim. Bu acı süreçte; yargılamadan önce, infaz etmeden önce, sosyal medyada linç girişimi başlatmadan önce ilk ağız olarak bana sormalarını veya hastanede 1500 ün üzerindeki personelden aklı hür, vicdanı hür, basireti körelmemiş herhangi birine ya da babamın yattığı servisteki hastalara sormalarını beklerdim.
“TABİP ODASI’NIN KENDİ MESLEKTAŞINI İFTİRA İLE İDEOLOJİK BİR BAKIŞLA DIŞLAMASINA, ÖTEKİLEŞTİRMESİNE, HEDEF TAHTASINA KOYMASINA İBRETLE ŞAHİTLİK ETTİM”
“Tabip Odası’nın bir hekimi böylesini savunmasını tebrik ediyorum ve ben de şiddetin her türlüsünün karşısında olmayı kendine ilke edinmiş bir hekim olarak doktor hanımın yanındayım ve yanında durmaya da devam edeceğim. Özrümü ve üzüntülerimi doktor hanıma bildirdim ve buradan özür ve üzüntülerimi tekrarlıyorum. Ancak Tabip Odası gibi ulusal tıp sahasında etkin görülen bir yapının teknolojinin bu denli geliştiği ve kullanıldığı bir dönemde, her şeyin ispatına bu kadar ulaşılabilir bir ortamda, olaydan haberi olmayan bir hekimi de iftira ile hedefe koymasını aklımın almadığını, vicdanımın kabul etmediğini ifade etmeliyim. Tabip Odası’nın kendi meslektaşını iftira ile ideolojik bir bakışla dışlamasına, ötekileştirmesine, hedef tahtasına koymasına ibretle şahitlik ettim. “
“TABİP ODASI’NIN BU SIĞ VE MÜFTERİ TUTUMUNDAN UTANÇ DUYDUM”
Bu mesleğin onurunu ve saygınlığını ayakta tutan hekimleri tenzih ederek Tabip Odası’nın bu sığ ve müfteri tutumundan utanç duydum. Bu insanların bu kutsal mesleğin onurunu maalesef taşıyamadıklarına ve zarar verdiklerine üzülerek tanık oldum. Beyaz Kod ile ilgili tarafıma atfedilen iddialar ile ilgili olarak ise;
– Olay anında ben hastane dışındaydım. Telefonum kapalıydı, nerede olduğumu gösteren kamera kayıtları ve onlarca şahit mevcuttur. Anlaşılacağı üzere olaydan haberdar değildim. Olaydan daha sonra haberim oldu.
– Her bir hekim ve sağlık çalışanı bilir ki beyaz kod verildikten sonra iptali söz konusu olamaz. Beyaz kod verilmiş ve kodun gereği olan süreç olması gerektiği gibi işlemiştir. Hastane bilgi sisteminden kayıtlar silinemez ve değiştirilemez.
– Beyaz kodun sonucu olarak kamu davası açılmıştır.
 
Son olarak tarafıma yöneltilen bu iftiralar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunarak yargıya taşıyacağımı kamuoyuna bildirmek isterim.