65 yaş ve üstü için uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması 20 yaş altı için de getiriliyor | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

65 yaş ve üstü için uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması 20 yaş altı için de getiriliyor

Bu haber 17 Kasım 2020 - 21:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Artan koronavirüs vakaları sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni tedbirleri açıkladı. Daha önce de uygulanan 65 yaş ve üstü için belirli saatlerde sokağa çıkma uygulaması, çalışanlar hariç olmak üzere 20 yaş altına da getirilecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, artan vakaların ardından yeni tedbirlerin ele alındığı Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.
Son dönemde artan koronavirüs vakalarının önüne geçebilmek için yeni tedbir kararları açıklandı. Yeni koronavirüs tedbirleri kapsamında; 65 yaş ve üstü için belirli saatlerde sokağa çıkma uygulaması, çalışanlar hariç olmak üzere 20 yaş altına da getirilecek.
ÇOK SAYIDA İLDE 65 YAŞ ÜSTÜ İÇİN KISITLAMA GETİRİLMİŞTİ Daha önce çok sayıda ilde, 65 yaş ve üstü için belirli saatlerde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmıştı.
YENİ TEDBİR KARARLARIHafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde sabah 10.00 ile akşam 20.00 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak, okullardaki eğitim yıl sonuna kadar online sürdürülecek.Alışveriş yerleri, berberler, restoranlar saat 10.00 ile 20.00 arası açık kalacak.Sinemalar yıl sonuna kadar kapalı kalacak.Restoranlarda sadece paket servisi yapacak.Kıraathanelere bir süre ara verilecek. Tüm spor müsabakaları seyircisiz oynanacak.Şehirlerimizin ana cadde ve meydanlarındaki sigara içme yasağı sürecek.