ŞİHA-DER Başkanı Ömer Dodanlı: Yakışmadı Nevali Otel | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

ŞİHA-DER Başkanı Ömer Dodanlı: Yakışmadı Nevali Otel

Bu haber 21 Ekim 2020 - 19:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa İnternet Gazeteciler Derneği Başkanı Ömer Dodanlı, “Gazetecinin kendini en özel hissettiği 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nde NEvali Otel’in internet medyasını yok sayarak yaptığı tutum ve davranış kabul edilemez. Sözün özü şudur ki, yakışmadı Nevali Otel” dedi.
21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle Nevali Otel tarafından etkinlik düzenlendi.
Nevali Otel tarafından etkinlik düzenlendi düzenlenmesine ancak düzenlenen etkinliğe yalnızca yazılı basının çağrılması ve kentte her zaman en önde duran, kent menfaatini düşünen, yazılı basının aksine güncel olayları anında kamuoyuna ulaştıran internet medyasının yok sayılması kamuoyunda tepkilere neden oldu.
KABUL EDİLEMEZ BİR DURUM!
Kentteki yerel ve ulusal internet gazetecileri ise duruma tepki gösterdi.
Yaşanan olaya bir tepki de Şanlıurfa İnternet Gazeteciler Derneği Başkanı Ömer Dodanlı’dan geldi. Başkan Ömer Dodanlı, Nevali Otel’in 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nde internet medyasını yok sayarcasına takındığı tutum ve davranışın kabul edilemez olduğunu ifade etti.
“İNTERNET MEDYASI HEP VARDIR VE BUNDAN SONRADA VAR OLMAYA DEVAM EDECEKTİR”
Şanlıurfa İnternet Gazeteciler Derneği Başkanı Ömer Dodanlı, internet medyasının var olduğunu ve var olmaya da devam edeceğini ifade ederek, “Bilindiği üzere tek amacı kent menfaatini düşünmek olan ve en temel görevi kamuoyunu aydınlatmak olan gazetecilerimizin yılda 10 Ocak ve 21 Ekim olmak üzere iki günü vardır. Gece gündüz demeden koşturan, tek derdi kamuoyunun doğru bilgiye ulaşması olan gazetecilerimizin 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nde hatırlanmaması ise gülünç bir durum olduğu kadar da kabul edilemezdir. 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle Nevali Otel tarafından etkinlik düzenlendi. Nevali Otel tarafından etkinlik düzenlendi düzenlenmesine ancak düzenlenen etkinliğe yalnızca yazılı basının çağrılması ve kentte her zaman en önde duran, kent menfaatini düşünen, yazılı basının aksine güncel olayları anında kamuoyuna ulaştıran internet medyasının yok sayılması ise basına uygulanan çifte standarttı gözler önüne sermiştir. Nezaketen de olsa kent menfaatini düşünen, 15 Temmuz’da dik duran, halkın doğru bilgiye ulaşması için gece gündüz koşan internet medyasının hatırlanmasını isterdik. Ama Nevali Otel şunu çok iyi bilmelidir ki, kendileri yok saysa da internet medyası hep vardır ve bundan sonrada var olmaya devam edecektir” dedi.