Şehir Plancıları açtığı davayı kazandı: O alanlar satılmayacak! | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Şehir Plancıları açtığı davayı kazandı: O alanlar satılmayacak!

Bu haber 13 Ekim 2020 - 14:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa Şehir Plancıları Odası, 2017 yılında açtığı davayı kazandı ve konuta çevrilerek satılmaya karar verilen alanlarda planladığı gibi sosyal donatı alanları olacak.
Şanlıurfa’nın 1/5000 ile 1/1000 ölçekli imar planlarında Karaköprü ilçesindeki Mehmetçik, Batıkent ve Doğukent mahallerinde Hazineye ait olan arsalar imara açıldı. Bu arsalar imara açılırken, vatandaşların nefes alabileceği parklar, cami, hastane, pazaryeri, sağlık tesisi ve kültürel amaçlı olarak kullanılabilecek sosyal donatılar da bu doğrultuda ayrıldı. Ancak Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Hazineye ait olan bu sosyal donatı alanlarını konuta çevirip 2017 yılında satmaya karar verdi.
3 YIL SONUNDA DAVA KAZANILDI
Yaşanan bu olaya tepki gösterenlerden birisi de Şanlıurfa Şehir Plancıları Odası oldu. Şehir Plancıları Odası alanların konuta çevrilmesi olayını Danıştay’a götürdü.
Yaklaşık 3 yıl süren davanın ardından mahkeme kararını verdi ve davayı Şanlıurfa Şehir Plancıları Odası kazandı.
“ URFA’NIN SAHİPSİZ OLMADIĞINI DANIŞTAY’IN KESİN KARARI İLE KANITLAMIŞ DURUMDAYIZ”
Şanlıurfa Şehir Plancıları Odası Şanlıurfa İl Temsilcisi Selim Açar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada kent kaderi ile ilgili bir STK’nın neleri değiştirebileceğini ifade etti. Açar, “Bu usulsüz uygulamalar için 2 bakan, 3 vekil ve valimize durumu belirten dosyayı ilettiğimiz süreçte 'Bunlar neden böyle yapıyor' ve 'Bunlar Urfa'da mı oluyor' gibi söylemlerle karşılaştık. Tüm kabul edilmişliğe rağmen; pes etmedik ve dava sürecini takip etmeye devam ettik. Gelinen noktada; dik durup, memleketine sahip çıkan bir STK’nın neleri değiştirebildiğini ve Urfa’nın sahipsiz olmadığını Danıştay’ın kesin kararı ile kanıtlamış durumdayız. Bütün Urfa halkına hayırlı olsun diyor; bundan sonra da bu ve benzeri usulsüz uygulamaların bugün olduğu gibi yarın da takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”