Şanlıurfa Mimarlar Odası’ndan Dünya Mimarlık Günü mesajı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Şanlıurfa Mimarlar Odası’ndan Dünya Mimarlık Günü mesajı

Bu haber 05 Ekim 2020 - 16:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa Mimarlar Odası, Dünya Mimarlık Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Şanlıurfa Mimarlar Odası, Dünya Mimarlık Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Şanlıurfa Mimarlar Odası’nda yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“1985 yılından bu yana Dünya Mimarlık Günü her yıl Ekim ayının ilk Pazartesi günü kutlanmaktadır. Meslek alanımızın güncel tartışma başlıklarına paralel olarak seçilen tema bu yıl için, “Daha İyi Bir Kentsel Geleceğe Doğru” olarak belirlenmiştir.
Bu yıl bu özel günde amaçlanan, mimarlıkta gereksinim duyulan farkındalıkları, düşünsel katılımı arttırabilmek, ortak hedeflerimizi ve sorumluluklarımızı meslek açısından bakarak yeniden vurgulayabilmek. Yaşadığımız çevrenin ve kentlerin rant ve imar furyası odaklı gelişimi karşısında mesleğimizin ilkeleri doğrultusunda bilimsel gerçekleri göz ardı etmeden sağlıklı yaşam koşullarını ve kalitelerini karşılamak.
Ayrıca, 2020 yılının başından bu yana yaşadığımız pandemi süreci hepimize yaşam biçimlerimizi, üretim-tüketim alışkanlıklarımız ile doğa, çevre ve sosyal sorunlar karşısındaki duyarlılıklarımızı gözden geçirmemiz gereğini yeniden hatırlattı. Yaşadığımız kriz diğer bir taraftan toplumsal adaletsizlikleri, eşitsizlikleri ve bu bağlamdaki yönetimsel, ekonomik ve siyasal sorunları da açıkça gözler önüne serdi.
Mimarlar Odası Şanlıurfa Şubesi olarak mesleğimizin ve meslektaşlarımızın daha sağlıklı, kaliteli, güvenli bir kentsel gelecek için üstlendiği önemli rolü ve bunun ortak geleceğimiz açısından yaşamsal değerini kamuoyuyla bir kez daha paylaşıyoruz."