Şanlıurfa’da neden Oyuncak ve Tekstil İhtisas Gümrüğü yok! Şanlıurfalılar gümrük istiyor | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Şanlıurfa’da neden Oyuncak ve Tekstil İhtisas Gümrüğü yok! Şanlıurfalılar gümrük istiyor

Bu haber 29 Ekim 2020 - 15:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Türkiye’nin en büyük kentlerinden birisi olan Şanlıurfa’da Oyuncak ve Tekstil İhtisas Gümrüğü’nün olmaması tepkilere neden oluyor.
Türkiye’nin en kalabalık 10 ilinden birisi olan Şanlıurfa’da bir eksik daha göze çarptı.
Bölgenin önemli ticaret şehirlerinden birisi ve Güneydoğu Anadolu’nun kalbi diye nitelendirilen Şanlıurfa’da Oyuncak ve Tekstil İhtisas Gümrüğü’nün olmaması tepkilere neden oluyor.
 
GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ’NE ŞANLIURFA’DA EKLENMELİ!
6 Mart 2020 tarihinde yayımlanan Gümrük Genel Tebliği’ne Şanlıurfa’daki birçok kesim Şanlıurfa Gümrük Müdürlüğü’nün de eklenmesini istiyor. Şanlıurfalılar, öncelikle Şanlıurfa Gümrük Müdürlüğü’nün Oyuncak ve Tekstil İhtisas Gümrüğü olmasını ve daha sonrasında da Tekstil İhtisas Gümrüğü olarak aktif hale getirilmesini istiyor.
 
OYUNCAKÇILAR KİLOMETRELERCE UZAĞA GİTMEK ZORUNDA KALIYOR
Şanlıurfa’da oyuncak sektörü ile uğraşan esnaflar Oyuncak İhtisas Gümrüğü’nün olmamasından dolayı yurtdışından getirdikleri oyuncakları Oyuncak ve Tekstil İhtisas Gümrüğü olan illere istemek zorunda kalıyorlar. Hal böyle olunca da maliyet artıyor ve esnaf zor durumda kalıyor.