“Peygamber efendimizin rehberliğine sımsıkı sarılmalıyız” | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

“Peygamber efendimizin rehberliğine sımsıkı sarılmalıyız”

Bu haber 28 Ekim 2020 - 23:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Diyanet-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Hadi GÜNDÜZ Peygamber Efendimiz (sav)’in çağlar üstü örneklik ve rehberliğine bu gün tüm insanlığın her zamankinden daha muhtaç olduğunu söyledi.
Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Diyanet-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Hadi GÜNDÜZ Peygamber Efendimiz (sav)’in çağlar üstü örneklik ve rehberliğine bu gün tüm insanlığın her zamankinden daha muhtaç olduğunu söyledi.
Peygamber Efendimizin örnek hayatıyla yüce kitabımız Kur’an-ı Kerimi yaşanan bir hayata dönüştürdüğüne dikkati çeken Gündüz, kalpleri ve gönülleri birleştirdi. Kardeşliği dostluğu ve arkadaşlığı tesis etti. Son peygambere ümmet olmak, pek tabiidir ki sadece onun varlığından ve doğumundan haberdar olmakla sınırlı değildir. Peygamberin yolunu takip etmek ve onu örnek almak, onun sağlığında ashabına takdim ettiği değer ve ölçüleri zaman ve mekân sınırlarının ötesinde kendi dünyamıza taşımak ve onun şaşmaz rehberliğine sımsıkı sarılmaktır. Bu insanlık için en hayırlı ümmet olma şerefine nail olmanın yegâne yoludur.” İfadelerine yer verdi.
Müslümanlar olarak kendimizi sorgulamamız gerektiğine dikkati çeken Gündüz “Acaba biz Peygamber Efendimizi ümmeti olarak doğru anlaya bildik mi? Eğer İslam ümmeti doğru anlayabilseydi, onun ümmeti bu gün bu halde olmazdı. Benim gibi düşünmüyor diye bir Müslüman diğer Müslüman kardeşini katledemezdi. Çocuklarımız gençlerimiz onu anlayabilselerdi yeryüzünde sadece sevgiyi, sadece rahmeti, merhameti, adaleti gerçekleştirmekten başka gayeleri olmazdı. O yüzden önceliğimiz Peygamber Efendimizin örnek hayatını ve onun getirdiği evrensel mesaj Kur’an-ı Kerimi anlamak idrak etmek ve yaşamaya çalışmak olmadır”. dedi.
Fransa, Almanya ve Hollanda’da Müslümanlara karşı yürütülen ırkçı ayrımcı politikaları da eleştiren Gündüz “Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron’un insanlığa rahmet olarak gönderilen, Hatem-ül enbiya Hz. Muhammed Mustafa’ya ilişkin sözde karikatürlere fikir özgürlüğü adına sahip çıkması ve Müslümanları aşağılamasını tel’in ediyorum. Almanya’da cami baskını, Hollanda’da Gert Wilders’in terör ve şiddet içeren konuşmaları ve nihayet Macron’un, ifade hürriyeti arkasına sığınarak, İslam’a ve peygamberine saldıran unsurlara sahip çıkmasını şiddetle kınıyorum. Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin yıl dönümünde bu yapılanlar tüm İslam alemini derinden üzmüştür. Hemen belirtelim ki; insanlığın inançlarını hedef almak özgürlük değil, küstahlıktır.” Şeklinde konuştu.
Gündüz “Bu duygu ve düşünceler içerisinde Mevlid Kandilimizin bütün Müslümanlara huzur getirmesini, insanlığın içine düştüğü sıkıntıların aşılmasında kardeşlik bağlarımızın güçlenmesine ve yeni rahmet kapılarının açılmasına vesile olmasını Cenâb-ı Allah’tan diliyorum. Milletimizin ve tüm İslâm âleminin Mevlid Kandilini en kalbi duygularımla kutluyorum.”dedi.