OSB Müdürü hangi başkanı ima etti? | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

OSB Müdürü hangi başkanı ima etti?

Bu haber 18 Ekim 2020 - 13:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

OSB Müdürü Yunus Emre Aksu'ya göre Urfa'da yatırım yapmak isteyen yatırımcıyı başkanın amcasının oğlu kaçırttı !!!

OSB Müdürü Yunus Emre Aksu'ya göre Urfa'da yatırım yapmak isteyen yatırımcıyı başkanın amcasının oğlu kaçırttı !!! Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Yunus Emre Aksu,Şanlıurfa'ya getirttiği yatırımcıyı ismini açıklamadığı bir başkanın amcasının oğlunun kaçırttığını iddia etti. Peki ama nasıl?..
Önceki gün sosyal medya hesabından Şanlıurfa'ya yatırım yapmak isteyen yatırımcıların siyasilerin yakınları tarafından engellendiğini paylaşan Şanlıurfa Organize Sanayi Müdürü Yunus Emre Aksu'nun paylaşımı Şanlıurfa kulislerinde tansiyonu yükseltti.
Organize Sanayi Müdürü Yunus Emre Aksu önceki gün kendi sosyal medya hesabından ilginç ve düşündürücü bir paylaşımda bulundu.Müdür Aksu, sosyal medya hesabından kente gelen yatırımcıları kaçıran bir başkandan söz etti. Ancak Müdür Aksu’nun bahsettiği başkanın kim olduğu ise Şanlıurfa'da merak konusu oldu.Müdür Aksu’nun paylaşımına göre, Şanlıurfa’ya yatırımcılar gelmiş ancak beir başkanın amcası oğlunun yatırımcıya ortalık teklif etmesinin ardından yatırımcıların kentten ayrıldığı anlaşıldı.
MÜDÜR AKSU’NUN BAHSETTİĞİ BAŞKAN KİM,VATANDAŞLAR İSMİN AÇIKLANMASINI İSTİYOR
Şanlıurfa Organize Sanayi Müdürü Yunus Emre Aksu’nun,sosyal medya hesabından yaptığı anlamlı ve bir o kadrda düşündüren paylaşımından sonra Şanlıurfa kamuoyu “kim bu başkan” diye sormaya başladı.Kamuoyunda bazı kimseler bazı isimler isminde yoğunlaşırken, bazı vatandaşlar ise Aksu’nun paylaşımından rahatsız oldu. Vatandaşlar Müdür Aksu’nun diğer başkanları zan altında kalmaması için yatırımcıyı kaçırtan başkanın ve yakınlarının açıklamasını istiyor.
VALİ VE SİYASETÇİLERİN GÖREVİ YATIRIMCININ ÖNÜNDEKİ ENGELİ KALDIRMAKTIR
OSB Müdürü Yunus Emre Aksu'ya soruyorum. Madem siz bu yatırımcının iddia ettiğiniz başkanın amcasının oğlu tarafından engellendiğini iddia ediyorsunuz.O zaman neden bunu siyasilere veya OSB Başkanı sıfatıyla tüm toplantılara başkanlık eden ilin mülki amirine yani Şanlıurfa Valisi Sayın Abdullah Erin'e söylemediniz? Eğer söylediyseniz gereği yapılmadıysa onu da kamuoyuna açıklamanız gerekmezmiydi Sayın Aksu ?
Çünkü siyasetçinin görevi yatırımcının önündeki taşı kaldırmaktır. Eğer siz önüne engel koyarsanız o şehirde yatırım olmaz.Eğer siz bunu sosyal medya hesabınızdan değil de basın toplantısında Urfa basınına açıklasaydınız en azından Urfa basını yatırımcının önündeki bu engelleri ve taşların kaldırılması için yatırımcının Şanlıurfa'ya gelmesini sağlayacak ve Şanlıurfa'nın kalkınmasına köstek olmak isteyenlere fırsat vermeyecekti.Ama siz basınla paylaşmak yerine kendi sosyal medya hesabınızdan birilerine sanki bir mesaj mı vermek istediz? Kamuoyu bir an evvel sizin bu ismi veya daha bilinmeyen ve paylaşmadığınız bu isimleri açıklamayı bekliyor.Açıklayın ki kimse yatırımcıya engel olmasın. Bu konu öyle sosyal medyada paylaşarak geçiştirilemez.Bunun tekrarlanmaması için herkes sorumluluğunu yapmalı üzerine düşeni yapmalı ki yatırımcının önündeki taş ve engeller kaldırılmalıdır.Aksi taktirde bu paylaşımlardan sonra yatırım yapmak isteyen yatırımcılar da yatırımdan vaz geçecektir.Çünkü yatırımcı güvenli liman arar.Urfa'da güvenli olmadı mı yatırımcı neden gelsin ki? Bu saatten sonra Müdür Aksu'nun böyle muğlak bir paylaşımdan ziyade bildiklerini başta Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'e ardından kamuoyuyla paylaşması gerekir.Yoksa bulunduğunuz koltuğun hakkını veremiyorsanız kusura bakmayın ama sizde gereğini yapmanız gerekir.Ben sizin o koltuğun hakkını verdiğinize inanıyorum.Ancak her yıl başka illere giderek yollarda ya trafik kazaları yada sularda boğulan o mevsimlik tarım işçilerini düşünerek bu vebalin sorumluluğunu yapmanız gerekir.Türkiye'nin en büyük 8'inci büyük köyü olan Şanlıurfa'ya yatırımcıların önü kesilmemiş olsaydı belki Urfa'dan batıya işçi göçü de olmayacaktı.Pamuğun yüzde 50'isinin Fıstığın yüzde 75'inin yetiştiği bir ilde tarıma paralel sanayi gelişmiyorsa burada bir tezatlık var.
Peki Müdür Aksu, hangi başkanı kastetti ve neden konuyu açıp, açıklamadan sadece sosyal medyada paylaşarak geçiştirdi. Cevabı çok basit…Çünkü müdürün kamuoyuna vermek istediği mesaj şudur:Ey Şanlıurfalı bakın ben yatırımcı getiriyorum.Ancak Urfalılar yatırımcıyı kaçırtıyor.Siz bana sahip çıkın ve bana destek verin ki bende bunları tek tek deşifre edeyim.Ben sizden daha çok Şanlıurfa'yı düşünüyorum.Benden bu kadar artık top sizde ey Urfalılar..! demek istedi bence..Bakalım Urfalı siyasetçiler ve Vali Erin bu konuda Müdürün arkasında duracak mı? Vali bu yatırımı engelleyen kişi yada kişileri biliyor mu? Müdür Aksu bu konuyu Vali Erin ile paylaştı mı? Müdür Aksu sorumluluğunu yerine getirmiş mi? Yok eğer bahsi geçen şahıs veya şahıslar hakkında Vali Abdullah Erin bir soruşturma başlattı mı? Tüm bu soruların cevabını kamuoyu merak ediyor.Vali Erin bununla ilgili ivedi bir şekilde kamuoyunu bilgilendirmesi gerekiyor.Bekleyelim görelim mevlam ne eylerse güzel eyler .