Öğretmenevi’nden çıkarılan 3 işçi daha mahkemeyi kazandı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Öğretmenevi’nden çıkarılan 3 işçi daha mahkemeyi kazandı

Bu haber 20 Ekim 2020 - 17:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Şubat ayında Öğretmenevi’ne müdür olarak atanan Mehmet Kılıç tarafından işten çıkarılan 25 işçiden 3’ü daha mahkemeyi kazandı. Mahkemeyi kazanan işçilerin sayısı 6’ya yükseldi.
Şubat ayında Öğretmenevi’ne müdür olarak atanan Mehmet Kılıç akrabalarını işe almak için çeşitli bahanelerle 25 kişiyi işte çıkarmıştı.
6 İŞÇİ DÖNDÜ, 1 İŞÇİ MAHKEMEYİ BEKLİYOR
Yaşanan bu olay kamuoyunda geniş yer bulurken, işten çıkarılmaların haksız olduğunu düşünen 7 işçi ise mahkemenin yolunu tutmuştu. 7 işçiden 3’ü açtıkları mahkeme tarafından haklı bunulup işe iade edildi. 7 işçinin avukatlığını üstlenen Salih Yıldız’dan alınan bilgiye göre, bugün de 3 işçi işe iade davasını kazandı ve toplamda davayı kazanan işçi sayısı 6’ya yükseldi. Kalan 1 işçi ise mahkemenin görülmesi bekliyor.
MÜDÜR HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILACAK MI?
25 işçiyi çeşitli bahanelerle işten çıkaran Öğretmenevi Müdürü Mehmet Kılıç’ın akıbetinin ne olacağı ise merak konusu oldu. Öyle ki işçileri haksız yere işten çıkaran ve devletin kurumunu maddi zarara uğratan Öğretmenevi Müdürü Mehmet Kılıç hakkında soruşturma açılıp açılmayacağı ise merak konusu oldu.
GÖZLER İL MİLLİ EĞİTİMDE!
İşten çıkarılan 6 işçi mahkemeyi kazandı kazanmasına ancak gözler bu seferde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne çevrildi. Mahkemeyi kazanan 6 işçiyi İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işe alıp almayacağı ise bilinmiyor.