Oduncular Pazarı’nda kış hazırlığı! Bu yıl pandemiden dolayı odun fiyatlarında zam yok! | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Oduncular Pazarı’nda kış hazırlığı! Bu yıl pandemiden dolayı odun fiyatlarında zam yok!

Bu haber 24 Ekim 2020 - 13:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA-Özel Haber) – Şanlıurfa'da Oduncular Pazarı’nda kış hazırlıkları başladı. Bu yıl Şanlıurfa Oduncular ve Kömürcüler Pazarı Odası tarafından alınan kararla pandemiden dolayı zor günler geçiren vatandaşlar için odun fiyatlarında zam yapılmayacağı ifade edildi.
( Süleyman TURAN/Özel Haber)
Şanlıurfa'da oduncular pazarında kış hazırlıkları başladı. Kış hazırlıklarını sürdüren esnaf, vatandaşın yakacağı odunları makineler yardımı ile hazırladıktan sonra kömürlerle birlikte kamyonetlere yükleyerek evlerine kadar servis ediyor.
PAZARDA HAREKETLİLİK BAŞLADI
Şanlıurfa'da, odun ve kömür sobası kullanımının yaygınlığı nedeniyle oduncu pazarında hareketlilik başladı. Son yıllarda yeni yapılan konutlarda doğal gaz kullanılırken, kent merkezinde ve kırsal kesimde yaşayan bazı vatandaşlar ise odun ve kömür yakarak kış mevsimini geçiriyor. Doğal gaz kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte odun ve kömür satışında yaşanan düşüş oduncular pazarı esnafını da etkiliyor.
“BU YIL DA ODUNU DAHA ÖNCEDEN SATTIĞIMIZ FİYATLARDAN SATIYORUZ”
Şanlıurfa Oduncular ve Kömürcüler Pazarı Başkan Vekili Aziz Kırmızı, pandemiden dolayı odun fiyatlarında herhangi bir artış yapılmayacağını ifade ederek, “Bu yıl Oduncu Pazarı esnafımızla toplantı yaptık. Başkanımız ve yönetimimiz ile oturduk ve karar aldık. Odun fiyatları 3 yıl boyunca aynı fiyattan devam edecek. Bu yıl da odunu daha önceden sattığımız fiyatlardan satıyoruz. Odunu 800 liradan satıyoruz. Bu yıl böyle bir karar almamızın en büyük nedeni şehrimizde de etkili olan koronavirüstür. Koronavirüsten dolayı vatandaşlarımızın çoğu işsiz kaldı, durumu kötü olan var. Biz de vatandaşlarımıza yardımcı olabilmek adına böyle bir karar aldık. Esnafımızda odamızın almış olduğu kararı doğru buldu” dedi.
“MALATYA’DAN SİVAS’TAN, ADIYAMAN’DAN KAÇAK ODUN GELİYOR”
Korsan odun ve kömür satışlarının durdurulmasını isteyen Başkan Vekili Kırmızı, “Şanlıurfalı vatandaşlarımıza sesleniyorum. Kış gelmeden odunlarını alsınlar. Şimdiden alsınlar ki kuru odun almış olsunlar, sonra yaş odun almak zorunda kalırlar. Malatya’dan, Sivas’tan, Adıyaman’dan kaçak odun geliyor. Oda kayısı ağaçlarından dolayı ama biz belediyelerimiz ve zabıta ekiplerimiz ile görüşüyoruz bu da ortadan kalkacak” diye konuştu.
“DOĞALGAZ ŞANLIURFA’DA ŞU ANDA 50 CİVARINDA BİZİ ETKİLİYOR”
Kırmızı, doğalgaz kullanımının kendilerini etkilediğinin altını çizerek şöyle devam etti:
“Doğalgaz Şanlıurfa’da şu anda 50 civarında bizi etkiliyor. Kömür fiyatları da dolara bağlıdır. Dolar yükselince kömür de yükselir, dolar inince kömür de iner.”