Mersin-Adana-Gaziantep’e Hızlı Tren Hattı ama Urfa’ya körüklü otobüs! | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Mersin-Adana-Gaziantep’e Hızlı Tren Hattı ama Urfa’ya körüklü otobüs!

Bu haber 02 Ekim 2020 - 15:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, sosyal medya hesaplarından Mersin’in ulaştırma yatırımlarına ilişkin yeni gelişmeleri paylaştı. Elvan, Mersin’in Güneydoğu Anadolu ile bağlantısını güçlendirecek olan Mersin-Adana-Gaziantep Hızlı Tren Hattının ihalesi gerçekleştiğini açıkladı. Ancak ihalede Şanlıurfa’nın olmaması dikkat çekti.
Yıllardan bu yana Şanlıurfa’ya geleceği söylenen Hızlı Tren gelmek bilmedi. Hatta öyle bir gelmemezlik ki bu, hızlı tren hattı kara trene döndü.
ELVAN SOSYAL MEDYA HESABINDAN AÇIKLADI
Elvan, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Mersin’in ulaşım yatırımlarını masaya yatırdıklarını belirtti. Elvan, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu ile Mersin yatırımlarını ele aldığımız verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda ilimizdeki tüm ulaştırma yatırımlarının daha da hızlandırılması ve bir an önce milletimizin hizmetine sunulması yönünde irade ortaya çıktı. Bakanımıza destekleri için teşekkür ediyorum. Mersin için yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
TREN ANTEP’E KADAR GELEBİLDİ
Elvan, Mersin’in Güneydoğu Anadolu ile bağlantısını güçlendirecek olan hızlı tren hattının ihalesinin gerçekleştiğini açıkladı. Sosyal medya hesaplarından konuya ilişkin paylaşım yapan Elvan, “311 kilometre uzunluğundaki Mersin-Adana- Gaziantep Hızlı Tren Hattının ihalesi gerçekleşti. 6,8 milyar TL tutarındaki hat tamamlandığında saatte 200 kilometre hızla Mersin’den Gaziantep’e ulaşım daha kolay ve konforlu olacak. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
URFA’YA HIZLI TREN GELMEK BİLMEDİ!
Yıllardan bu yana geleceği söylenen Hızlı Tren Projesi ise Şanlıurfa’ya bir türlü gelmek bilmedi. Öyle ki zaman zaman Şanlıurfa Milletvekilleri geleceğini projenin bittiğini söylese de hala somut bir adım atılmadı.