İzmir Şanlıurfa Federasyonu Başkanı Mızraklı: Olumsuz hareket tarafımıza intikal etmedi | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

İzmir Şanlıurfa Federasyonu Başkanı Mızraklı: Olumsuz hareket tarafımıza intikal etmedi

Bu haber 31 Ekim 2020 - 10:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – İzmir Şanlıurfa Federasyonu Başkanı Ferit Mızraklı, “Bizler İzmir Şanlıurfa Federasyonu olarak gerek telefonla gerek sosyal medya aracılığıyla hemşehrilerimize ulaşmaya çalıştık. Şu ana kadar ulaştığımız gerek sosyal medya gerekse telefonla herhangi bir olumsuz hareket tarafımıza intikal etmedi” dedi.
 
İzmir'de yaşanan 6.6 şiddetindeki depremin ardından ölü ve yaralı sayısı hakkında son dakika açıklaması az önce geldi. AFAD, son dakika bilgisine göre ölü sayısının 25, yaralı sayısının ise 804 olduğu aktardı. Hasarlı binalaların tespitine devam edilirken bölgede beş bin kurtarma personelinin çalıştığı ifade edildi.
Yaşanan depremden sonra İzmir’de yaşayan Şanlıurfalılar ile ilgili de ilk açıklama geldi. Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, İzmir Şanlıurfa Federasyonu Başkanı Ferit Mızraklı ile görüşerek son bilgileri aldı.
“İZMİR’DE MALUM 120-130 BİNE YAKIN ŞANLIURFALI HEMŞEHRİMİZ VAR”
İzmir Şanlıurfa Federasyonu Başkanı Ferit Mızraklı, İzmir’de 130 bine yakın Şanlıırfalının yaşadığını ifade ederek, “İzmir’de malum 120-130 bine yakın Şanlıurfalı hemşehrimiz var. İzmir’de yaşayan Şanlıurfalı hemşehrilerimize geçmiş olsun diyorum. Ölenlere rahmet diliyorum, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Bizler İzmir Şanlıurfa Federasyonu olarak gerek telefonla gerek sosyal medya aracılığıyla hemşehrilerimize ulaşmaya çalıştık. Şu ana kadar ulaştığımız gerek sosyal medya gerekse telefonla herhangi bir olumsuz hareket tarafımıza intikal etmedi. Bu arada Şanlıurfa Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat bizleri arayarak gerek İzmir halkına gerekse İzmir’de yaşayan Şanlıurfalı hemşehrilerimiz adına her zaman yanımızda olduğunu belirttiler. Bu konuda herhangi bir talebimiz olduğu takdirde bizlere yardımcı olacaklarını ifade ettiler. Bu vesileyle Başkanımız Mehmet Canpolat’a çok teşekkür ediyorum” dedi.