Gümrükhanı’nda Büyükşehir’den müzik ziyafeti | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Gümrükhanı’nda Büyükşehir’den müzik ziyafeti

Bu haber 10 Ekim 2020 - 21:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Türk sinemasının vazgeçilmez artistleri Şener Şen ve Türkan Şoray'ın filmiyle Türkiye gündemine gelen tarihi Gümrükhan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin her hafta düzenlediği  müzik günleriyle eski günlerine tekrar dönüyor. 

Tarihi, turistik ve kültürel değerleriyle kadim bir kent olan Şanlıurfa'da Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün önderliğinde düzenlenen sosyal ve kültürel açık hava etkinlikleri Şanlıurfalıların büyük beğenisini topluyor.
Özdiker  Çarşısının yıkılması, yeraltında keşfedilen Boyahane Çarşısının gün yüzüne çıkarılması girişimleriyle adını her fırsatta ulusal platformlarda duyuran Şanlıurfa, eski ihtişamlı günlerine dönmeye hazırlanan tarihi  Gümrükhan'da düzenlediği müzik etkinliğinde sahneyi bu kez gençlere bıraktı.  
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün öncülüğünde özellikle hafta sonları yeni normalleşmeye uygun düzenlenen sosyo-kültürel etkinlikleri kapsamında Tarihi Gümrük Han'da ‘Müzik Günleri’ etkinliğinde bu hafta sahneye genç yetenekler çıktı.
Büyükşehir Belediyesi olarak tarihi Gümrük Han’da genç yeteneklerin kendi müzikal  çalışmalarını halkla buluşturmak için müzik sahnesi kuran Büyükşehir Belediyesi Konservatuarına teşekkür eden Başkan Beyazgül, " Tarihi mekanlarda bu tür etkinliklerimiz  sürecek. Her Cumartesi saat 16:00 da  ve diğer açık hava etkinliklerinde sosyal mesafe kurallarına uygun müzik dinletileri ve etkinlikler gerçekleştirmeye devam edeceğiz" dedi.
‘Gümrük Han Müzik Günleri’ programından dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve ekibine teşekkür eden vatandaşlar bu tür etkinliklerin devam etmesi temennisinde bulundu.