Gıda israfı için Şanlıurfa’dan 7 bin 104 söz verildi | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Gıda israfı için Şanlıurfa’dan 7 bin 104 söz verildi

Bu haber 31 Ekim 2020 - 17:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Tarım ve Orman Bakanlığı Dünya genelinde çevre ve sürdürülebilirlik konusunda en çok imza toplanan çevrimiçi kampanya çalışması başlattı. Gıda israfı için Şanlıurfa'dan 7 bin 104 söz verildi
Tarım ve Orman Bakanlığı Dünya genelinde çevre ve sürdürülebilirlik konusunda en çok imza toplanan çevrimiçi kampanya çalışması başlattı.
Türkiye'de gıda kayıpları ve israfının önlenmesi, azaltılması ve yönetimine ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı daha önce çeşitli eylem planları hazırladı ve ilgili kurumlara gönderdi. Vatandaşların da gıda kayıpları ve israfının önlenmesi amacı ile Dünya genelinde bir rekor denemesi başlattı. Çevre ve sürdürülebilirlik konusunda en çok imza toplanan çevrimiçi imza kampanyası kapsamında vatandaşlar www.sofranasahipcik.com adlı siteye girip bulundukları şehirler için imza atabiliyor. Sistem imzanın ardından söz veren her bir vatandaşa, "Her lokmanın ve her yudumun kıymetini bileceğime, gıda kaybı ve israfını ve olumsuz çevresel etkilerini önlemek için kendi adıma var gücümle sorumluluk alacağıma, yiyecek ve içecekleri ihtiyacım kadar alıp, bilinçli tüketip, israf etmeyeceğime, söz veriyorum" şeklinde de bir sertifika düzenliyor.
URFA'DA YÜKSEK ORANLA KATILIM GÖSTERDİ
Tarım ve Orman Bakanlığı Dünya genelinde çevre ve sürdürülebilirlik konusunda en çok imza toplanan çevrimiçi kampanya çalışmasına Şanlıurfa'dan da yüksek oranda katılım sağlandı. 
Gıda israfı için Şanlıurfa'dan 7 bin 104 söz verildi.