Akçakale’de TOKİ Konutları temeli atıldı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Akçakale’de TOKİ Konutları temeli atıldı

Bu haber 12 Ekim 2020 - 6:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Akçakale’de yıllardır beklenen TOKİ Konutları Projesi’nin temeli atıldı. Alanda incelemelerde bulunan Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya “Hedefimiz; şehrimizin imarlı, planlı ve modern olarak yapılması” dedi.

BAŞKAN YALÇINKAYA İLE AKÇAKALE’NİN TOKİ RÜYASI GERÇEK OLDU!
Akçakale’de yıllardır beklenen TOKİ Konutları Projesi’nin temeli atıldı. Alanda incelemelerde bulunan Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya “Hedefimiz; şehrimizin imarlı, planlı ve modern olarak yapılması” dedi.
Seçim vaatlerini tek tek hayata geçiren Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya ilçenin rüyası TOKİ projesini de hayata geçirdi.
Akçakale Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile dar gelirli aileler için yeni yaşam alanı oluşturulması için 316 konutluk TOKİ Projesi’nin bugün temeli atıldı. Koronavirüs salgını nedeniyle tören yapılmazken projenin öncüsü olan Başkan Yalçınkaya temel atımı için bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Başkan Yalçınkaya’ya Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) İlçe Müdürü Yusuf Adsız da eşlik etti. Başkan Yalçınkaya sahadaki denetimlerinin ardından yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. BAŞKAN YALÇINKAYA: TOKİ, MÜKEMMEL AKÇAKALE’NİN İLK ADIMI
İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Yalçınkaya bir rüyanın gerçekleştirildiğine ve ilçede çarpık yapılaşmanın önüne geçileceğine dikkat çekerek "TOKİ Akçakale'nin rüyasıydı. Türkiye’de TOKİ 50 yıldır var. Akçakale'de 50 yıl sonra bugün temel atma töreni vardı. Buradaki yetkili arkadaşla beraber temel atma töreninde bulunduk. Modern, imarlı, mükemmel bir Akçakale'nin adımı bu TOKİ yapılarıdır. Bütün hedefimiz şehrin, imarlı, planlı ve modern bir halde yapılması ve bunun ilk adımı TOKİ inşaatları. TOKİ inşaatlarını önemsiyorum. Hem dar gelirli vatandaşlara nefes aldıracak hemde mükemmel bir şekilde yaşama imkanı verecek. İnşallah devamı da gelecek; 2’nci, 3’üncü, 4’üncü etap… Bu anlayış ile çalışıyoruz. Önünde bir millet bahçesi var. Onun da bir an önce başlaması için gayret edeceğiz.  Genel olarak Akçakale'nin büyük sorunu imar ve çarpık yapılaşma. Çarpık yapılaşmanın önünde duracak olan bu TOKİ yapıları ve TOKİ inşaatlarıdır. Onun için bu inşaatı ve buradaki yapıları çok önemsiyoruz” dedi.
Başkan Yalçınkaya projenin ilçeye hayırlı olmasını diledi.
TOKİ konutları 110 dönüm üzerine kurulacak. 4 artı zemin, 16 blok, 316 daire, 4 dükkân ve 1 camiden oluşan mahallenin 400 gün içerisinde bitmesi hedefleniyor.