29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle Kutlandı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle Kutlandı

Bu haber 29 Ekim 2020 - 13:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Cumhuriyetin ilanının 97. Yıl dönümü dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Viranşehir’de de çeşitli törenlerle kutlandı.
İlk tören 28 Ekim 2020 de Hükümet Konağında  saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Hükümet konağında bulunan anıta çelenk sununu ile başladı. 29 Ekim törenleri Pandemiden  dolayı Hükümet konağı bahçesinde yapıldı. Programa Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci,Viransehir Belediye Baskan vekili Ahmet Ercan, Askeri ve Mülki erkan, Siyasi Partilerin temsilcileri ve STK Başkanları katıldı. Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okundu.
Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Katılımcıların  Bayramını kutlayan Kaymakam Dereci konuşmasında Cumhuriyetin fazileti üzerinde dururken Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını ve Şehitleri Rahmetle ve Minnetle andıklarını belirtti.
Konuşmanın ardından Öğrenciler tarafından hazırlanan ve günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Okunan şiirlerin ardından Şiir ve Kompozisyon alanında dereceye giren Öğrencilere ödülleri Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci,Viransehir belediye baskan vekili Ahmet Ercan ve Protokol üyeleri tarafindan verildi.
Program sonunda Viranşehir kaymakamı Ömer Dereci ve heyet katılımcıların bayramını Pandemi dolayısıyla kurallara uygun olarak kutladı. Burada ki programın ardından Kaymakam Dereci konuklarına çay ikramında bulundu ve program sona erdi.