Yüzde 90 görme engelli vatandaşa neden kimse yardım etmiyor? | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Yüzde 90 görme engelli vatandaşa neden kimse yardım etmiyor?

Bu haber 19 Eylül 2020 - 13:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA-Özel Haber) – Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde ikamet eden ve yüzde 90 görme engeli olan 55 yaşındaki Halil Çalışkan’a ne belediye ne Valilik ne de bir hayırsever yardım etti. Çalışkan, derme çatma ve üstelik yıllık 3 bin lira kirası olan bir evde eşiyle beraber hayatta kalma mücadelesi veriyor.
(Süleyman TURAN-Özel Haber)
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi Aydın Mahallesi Ova Sokak’ta eşiyle yaşayan 55 yaşındaki Halil Çalışkan belediye, Valilik ve hayırseveler tarafından kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.
 
YÜZDE 90 GÖRME ENGELLİ
Suruç ilçesi Aydın Mahallesi Ova Sokak’ta eşiyle yaşayan 55 yaşındaki Halil Çalışkan’ın yüzde 90 görme engeli bulunuyor. Hastane tarafından 55 yaşındaki Çalışkan’ın görme engeli raporlanarak belgelendi.
DERME ÇATMA BİR EVDE HAYAT MÜCADELESİ VERİYOR
Yüzde 90 görme engeli bulunan Halil Çalışkan’ın hali ise içler acısı…Öyle ki eşiyle beraber kiralık bir evde hayat mücadelesi veren Çalışkan’ın evini görenin yüreği dayanmıyor. Yıllık 3 bin lira kirası olan evin çatısı çamurdan ve tahtalar ile kaplı.
 
TEK GELİRİ ENGELİ MAAŞI
Derme çatma ve çatısı tahtadan olan bir evde eşiyle beraber hayatta kalma mücadelesi veren ve yıllık 3 bin lira kira parası ödemek zorunda kalan 55 yaşındaki Çalışkan’ın tek geliri ise devletin kendisine verdiği engelli maaşı…Çalışkan’ın engelli maaşı dışında geliri de bulunmuyor.
 
KENDİSİNE UZANACAK YARDIM ELİNİ BEKLİYOR
Derme çatma ve çatısı tahtadan olan bir evde eşiyle beraber hayatta kalma mücadelesi veren ve yıllık 3 bin lira kira parası ödemek zorunda kalan ve engelli maaşı dışında geliri olmayan Çalışkan kendisine belediye, Valilik ve hayırseverlerden uzanacak yardım elini bekliyor.