Vekil Sürücü Siverek’teki olayı CumhurbaşkanıYardımcısı Oktay’a sordu | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Vekil Sürücü Siverek’teki olayı CumhurbaşkanıYardımcısı Oktay’a sordu

Bu haber 03 Eylül 2020 - 16:24 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Siverek'te imamın ölümü olayını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a sordu.
İddiaya göre, Siverek ilçesi’ne 35 kilometre uzaklıktaki Burçalık köyünde iki yıldır cami imamı olarak görev yapan Osman Çilenti, Siverek Müftülüğü tarafından ilçe merkezinde koronavirüsten yaşamını yitirenlerin cenazelerini yıkamakla görevlendirilmişti.
Yine iddiaya göre, hiçbir eğitim verilmeden ve virüsten korunması için teçhizat sağlanmayan Osman Çilenti, koronavirüse yakalandı ve karantinada olduğu evinde yaşamını yitirmişti.
Yaşanan bu olayı  HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü meclis gündemine taşıdı.
HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, meclise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.
İşte o soru önergesi:
Urfa Siverek’te köy camisinde imamlık yapan 44 yaşındaki Osman Çilenti, basına yansıyan iddialar ve ailesinin ifadelerine göre Siverek Müftülüğü’ndeki usulsüzlüklere, kayırmalara ve mevcut müftünün boş olan kadrolara kendi akrabalarını yerleştirmesine karşı çıkması üzerine hakkında soruşturmalar açıldı.
Siverek ilçesi’ne 35 kilometre uzaklıktaki Burçalık köyünde iki yıldır cami imamı olarak görev yapan Osman Çilenti, Siverek Müftülüğü tarafından ilçe merkezinde koronavirüsten yaşamını yitirenlerin cenazelerini yıkamakla görevlendirildi. Hiçbir eğitim verilmeden ve virüsten korunması için teçhizat sağlanmayan Osman Çilenti, koronavirüse yakalandı ve karantinada olduğu evinde yaşamını yitirdi. Osman Çilenti’nin ailesi 35 km uzkalığa sadece ölü yıkamak için gönderilmenin yıldırma ve cezalandırma amacıyla yapıldığını böylece bilinçli kötülük anlayışı ile cezalandırıldığını ifade etmiştir. 
Bu Bağlamda
1.      COVID-19’dan ölenlerin dini vecibeleri sırasında din görevlilerine koruyucu ekipman sağlanmakta mıdır?
2.      Siverek Müftüsü’nün kendi akarabalarını müftülüğe usülsüzce yerleştirdiği iddiası doğru mudur? Konu hakkında soruşturma başlatacak mısınız?
3.      Osman Çilenti’nin görevli bulunduğu köyden 35 km uzaklığa ölü yıkamaya yollanmasını mobbing olarak görüyor musunuz?
4.      Siverek Kaymakamlığı din görevlisi Osman Çilenti’nin ailesini hangi soruşturma sonucunda yalanlamaktadır?
5.      Konu hakkında kamuoyuna açıklama yapacak mısınız?