Urfa,Diyarbakır ve Ağrı’da toplam 4 kaymakam görevden alındı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Urfa,Diyarbakır ve Ağrı’da toplam 4 kaymakam görevden alındı

Bu haber 07 Eylül 2020 - 15:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA)-İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında yürütülen soruşturma kapsamında Silvan,Diyadin, Karaköprü ve Akçakale kaymakamları görevlerinden alındı.

Diyarbakır'ın Silvan, Ağrı'nın Diyadin, Urfa'nın Karaköprü ve Akçakale ilçelerinde görev yapan kaymakamlar İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı.
Diyarbakır'da Silvan Belediyesine kayyum olarak atanan Mehmet Uslu ve Ağrı'da Diyadin Belediyesine atanan kayyum Hasan Doğan ile Urfa'nın Karaköprü ve Akçakale ilçelerinde görev yapan kaymakamlar İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı.
Silvan Belediye Eş Bakanı Naşide Toprak'ın 24 Mart 2020 tarihinde görevinden alınmasının ardından, yerine Silvan İlçe Kaymakamı Mehmet Uslu kayyum olarak atanmıştı.
Uslu, İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında yürütülen soruşturma kapsamında görevinden alındı. Uslu'nun yerine bu kez Çankırı’nın Çerkeş İlçe Kaymakamı Ömer Faruk Çelik atandı.
İçişleri Bakanlığı’nın talimatı doğrultusunda görevden alınan Doğan hakkında "FETÖ" soruşturması yürütüldüğü belirtildi.
Urfa’nın Karaköprü İlçe Kaymakamı Ufuk Akıl ve Akçakale İlçe Kaymakamı Hamza Özer’in İçişleri Bakanlığı kararıyla görevlerinden alındığı öğrenildi.