Urfa’dan Ayasofya’ya yolculuk başladı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Urfa’dan Ayasofya’ya yolculuk başladı

Bu haber 11 Eylül 2020 - 10:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Eyyübiye Belediyesi Danıştayın 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesinin ve Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğanın ibadete açılması kararını onaylamasının ardından Şanlıurfalı vatandaşları Ayasofyaya gönderdi.

Eyyübiye Belediyesi Danıştayın 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesinin ve Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğanın ibadete açılması kararını onaylamasının ardından Şanlıurfalı vatandaşları Ayasofyaya götüreceğini açıklamıştı. Yapılan çekilişle belirlenen 50 talihli kişi Eyyübiye Belediyesi Kitap Otağında Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş tarafından yolculandı. Yapılan dualar eşliğinde yolculanan 50 talihli kişi Başkan Kuşa teşekkür etti. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğanın ibadete açılması kararını onaylamasının ardından Ayasofyada ilk namaz Lozan Barış Antlaşmasının 97. yıl dönümüne rastlayan 24 Temmuzda kılınmıştı. Türkiyede uzun süredir gündemde olan Ayasofyanın cami olması yönündeki kararın alınmasının ardından sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş yaptığı paylaşımın altına Ayasofyada Namaz Vakti yazan kişiler arasından yapılacak çekilişle 50 kişiyi Ayasofyaya götüreceklerini belirtmişti. Başkan Kuşun yaptığı paylaşımın altına yorum yazan binlerce kişi arasından yapılan çekilişle belirlenen 50 talihli kişi 10-11 Eylül 2020 tarihleri arasında Ayasofyayı gezme imkanı bulacak. Uğurlama programında konuşan Başkan Kuş Cumhurbaşkanımıza çok çok teşekkür ederiz. Allah kendisinden razı olsun. Bizler de Eyyübiye Belediyesi olarak 50 vatandaşımızı Ayasofyaya uğurladık. dedi.
Ayasofyanın cami olarak ibadete açılmasından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğpana teşekkür eden Eyyübiye Belediye BaşkanıMehmet Kuş Peygamber Efendimiz Hz. Muhammedin müjdelediği ilk komutan Mehmet Fatih Sultanın emaneti olan Ayasofya malumunuz uzun yıllardır esaret altındaydı prangalar vurulmuştu. Allah Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğandan razı olsun. Sebep olan herkesten başka sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçenlerden Allah razı olsun. Ayasofya sadece Ak Partinin değil Ayasofya sadece Türkiyenin değil Ayasofya bütün Müslümanların sahip olduğu bir değerdir. Bütün Müslümanlar adına tekrardan ben Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğana şükranlarımızı iletiyorum. Bugün Eyyübiyemizden Şanlıurfalı hemşerilerimizi Ayasofyaya yolculadık. Kendilerinden dua talep ettik inşallah hem şahsımıza hem ilçemizde yaşayan vatandaşlarımıza hem Cumhurbaşkanımıza dualarını esirgemezler. Akibeti de inşallah  yakın bir süre içeresinde yine peygamber efendimizin emaneti olan Mescidi Aksaya olur. Dedi.