Harran Üniversitesinde Elektrikli Araç Üretildi | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Harran Üniversitesinde Elektrikli Araç Üretildi

Bu haber 04 Eylül 2020 - 13:18 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğrencileri Tarafından Yerli ve Milli Elektrikli Araç Üretildi
Elektrikli araç takımının Mühendislik Fakültesi atölyelerinde yerli parçalarla ürettikleri araç, TeknoFest kapsamında TÜBİTAK’ın Efficiency Challenge yarışmasına katılmaya hak kazandı.
 Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Mustafa Özen, Hüseyin Alptekin, İbrahim Turgut, Yavuz Ekinci, Mücahit Öztürk, Yusuf Gültekin, Rıdvan Özkan, Ali Kutay Saraçoğlu, Şirin Can Varol, Fatih Turan, Bekir Halhallı, Araştırma Görevlisi Gökhan Demirci ve Araştırma Görevlisi Abuzer Açıkgöz’ün bulunduğu ekip tarafındanyapılan araç, son teknik kontrollerininardındanyarışma bandrolü almayahak kazandı.
İlk etapta 5 Eylül Cumartesi günü pistte yarışacak olan araç, ikinci etapta ise pazar günü İstanbul Formula1 yarış alanında gösteri sürüşü gerçekleştirecek.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Sabri Çelik; “Mühendislik Fakültesi Öğretim ÜyesiDoç. Dr. Mustafa Özen danışmanlığında kurulan ekibi tebrik ediyorum.Proje ekibi olarak emek, azim ve özveriyle ortaya çıkarılan bu araç, umudun ve inancın resmi olarak Üniversitemizin hafızasında yerini alacaktır, bizlerdeki heyecanı diri tuttukları için arkadaşlarımıza teşekkür ediyor vebaşarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.